home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szétverték a Szabadka feliratokat
2023.09.03.
LXXVIII. évf. 35. szám
Szétverték a Szabadka feliratokat

Palics bejáratánál és az Y elágazás békovai körforgalmában ismeretlen tettesek az éjjel szétverték a magyar nyelvű Szabadka feliratokat. A nagyméretű feliratok június vége óta piros-fehér-zöld színben hirdették a település magyar elnevezését, a szerb nyelvű feliratok mellett, amelyek már korábban ki lettek helyezve a város közúti bejáratainál: az autóútról letérve Palicson és Békovánál, valamint Kelebián, a határátkelő előtti körforgalomban.

A vandál cselekedetre dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke vasárnap reggel reagált. Facebook bejegyzésében azt ígérte, rövid időn belül ismét állni fog, ahányszor csak kell újra és újra. Hozzátette, követelik az elkövetők kézre kerítését és megbüntetését.

A magyar trikolor színeiben pompázó, magyar nyelvű Szabadka feliratokat a hajnali órákban valószínűleg szervezetten, egyik a másik után verték szét az elkövetők.

Szabadka városnapi díszülésén egyébként Aleksandar Vučić szerb elnök miután átvette a díszpolgári címet, a szerb és a magyar nemzet történelmi magaslaton lévő kapcsolatáról beszélt. Mint mondta, az ő ötlete volt kihelyezni Szabadka város közúti bejáratainál a magyar zászló színeiben pompázó, magyar nyelvű Szabadka feliratokat. Nyomatékosította, hogy őt sem a magyar zászló sem pedig a magyar nyelvű felirat nem zavarja, mint ahogyan a többi nyelv sem, amit Szabadkán használnák.

Erre reagált Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, miután vasárnap reggelre megrongálták a feliratokat.

- Vučić elnöknek üzentek, de nekünk jobban fáj. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra új fényében díszeleghessen a Szabadka feliratú táblák, és hogy az elkövetők elnyerjék méltó büntetésüket. 

A vandalizmusnak véget kell vetni bárki részéről jön is az. Remélem Vučić elnök érti az elkövetők neki szánt üzenetét és meg is válaszolja. Mi pedig itt maradunk és nem megyünk sehova. - írta Facebook bejegyzésében a VMSZ elnöke.


Forrás: dr. Pászot Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..