home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szerződéskötések hava
Dudás Viktor
2019.12.25.
LXXIV. évf. 51. szám
Szerződéskötések hava

Amellett, hogy december elején megannyi művészeti és tudományos elismerést ítéltek oda, a hónap kezdete egyúttal a szerződésekről is szólt, különálló fejlesztésekre és projektumok megvalósítására szánt pályázati eszközöket osztottak szét ugyanis. Az alábbiakban két ilyen eseményt részletezünk.

Az állattenyésztők támogatása

Vissza nem térítendő tartományi támogatásban részesült 194 vajdasági, állattenyésztéssel foglalkozó szervezet. A pályázatok mindegyike pozitív elbírálásban részesült. A teljes keretösszeg 50 millió dinár volt. Vuk Radojević mezőgazdasági titkár szerint ez egy igazán jelentős dolog a mezőgazdasági titkárság munkájában, mivel e pénzeszközök által adhatnak lehetőséget a tenyészállatok létszámnövelésére és a munkatevékenységek bővítésére.

— Az utóbbi három és fél évben 215 millió dinárt fordítottunk tenyésztési programok támogatására, ami mutatja a tartományi kormány elkötelezettségét az iránt, hogy magasabb szintre emelje az állattenyésztést, és ezzel együtt a mezőgazdaságot — nyilatkozta Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke. Gratulált a szövetkezeteknek, amiért képesek ilyen mértékű fejlesztéseket végrehajtani. — Az állattenyésztésben szükségünk van a minőségre és arra a genetikai összetételre, amely szavatolja a hatékony tenyésztést. A tökéletesített állatnevelési módnak helyt kell állnia a piacon, ezzel lehetőséget teremtve a sikeres külföldi értékesítésre.

A bácskossuthfalvi Márton Márta, egy szelekciós alapszolgálat dolgozója elmondta, hogy a támogatás számos területen fogja segíteni munkájukat.

— A támogatás az alapszolgálat működtetésében nyújt segítséget, gondolok itt a fizetések folyósítására, a kötelező adóterhek kifizetésére. Emellett az utaztatások költségeit, az irodaszereket és más ezekhez hasonló dolgokat finanszírozunk belőle. Egy olyan segítségről van szó, amely nélkül nem is tudnánk működtetni alapszolgálatunkat.

 

Megvalósuló projektumok 

100 millió dináros támogatást osztottak szét civil szervezetek, oktatási intézmények és önkormányzatok programjainak megvalósulására. Ezzel az európai uniós támogatással 2016-ban összesen 20 millió dinárt ítéltek oda, mely az elkövetkező két évben 200 millióra növekedett. Smiljka Jovanović tartományi pénzügyi titkár elmondta, hogy az önkormányzatok mindegyik projektuma nyert.

— A támogatások összege 4 millió dinár, de a kisebb községek akár 6 millió dinárt is igényelhettek. Az oktatási intézmények is elégedettek, hiszen az összegből sok mindent megvalósíthatnak.

Lányi Hnisz Izabell, a Szabadka-palicsi Kistérségi Turisztikai Klaszter igazgatója megosztotta velünk, hogy ez a harmadik sikeresen megpályázott projektumuk.

— Nagyon fontos számunkra ez a pályázat, hiszen ez egy módja a munkánk megsegítésének. Nonprofit vállalkozásként ezzel a segítséggel könnyebbé válik a nehézségek átvészelése, és nagyon bízunk benne, hogy jövőre is lesznek ehhez hasonló lehetőségek, melyek munkánk további folytatását eredményezik.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere szerint a több tervezett projektum mellett az önrészről való gondoskodás nehézségekbe ütközik.

— Magyarkanizsa községből hét uniós pályázat lett beadva, melyek mindegyike sikeresen nyert is. Ezen az eseményen a Cultstream nevezetű, a kultúrához és a Tiszához köthető beadványunk szerződését írhattuk alá, melynek egyébként több mint 67 000 euró az összértéke. Ennek egy részéről a tartományi titkárság gondoskodott. Ez önkormányzati szinten is egy jelentős összeg az európai uniós pályázatok tekintetében. Az idén 100 millió dinárt osztottak szét, ami 350 szerencsésen elbírált szerződést takar.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..