home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szeretettel teli cipősdobozok
Tóth Tibor
2023.12.20.
LXXVIII. évf. 51. szám
Szeretettel teli cipősdobozok

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium és a BMC Civil Szervezet, Nyúl Zoltán baptista lelkész vezetésével, tizenkét éve szervezi meg a cipősdoboz-akciót, melynek keretében karácsony közeledtével ajándékokat osztanak a gyerekeknek. Az idén több mint 1500 cipősdobozt sikerült megtölteni, melyet ma adtak át Hajdújáráson, Keviben, Dreán és Törökfaluban.

A karácsonyi jótékonysági akció Angliából indult, és manapság már világszerte megszervezik. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium harmadik osztályos tanulói a szervezést novemberben kezdték, felkeresték a gyűjtőpontokat, a dobozok beérkezése után pedig egy, az évek során kialakult rendszer szerint átnézték azok tartalmát, átcsomagolták őket, mindegyikbe azonos tartalmú ajándékokat helyeztek, majd a dobozokat lezárták, és felcímkézték a különböző korosztályok számára. Minden doboznak tartalmaznia kellett tanszereket, tisztálkodószereket, játékokat és édességet. A csomagok összeállítói arra is figyeltek, hogy mindegyik cipősdoboz hasonló értékű legyen.

A hajdújárási kultúrotthonban a Kolibri a Családokért Egyesülethez tartozó gyerekek és a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói vehették át a 80, szeretettel teli cipősdobozt a KDTG tanulóitól.

— A csomagosztás a gyerekek számára örömet jelent, hiszen ragyognak a szemeik, amikor kibontják az ajándékot. Az egyesületben a közelmúltban tartottuk meg a Mikulásvárást, most pedig a cipősdoboz-akció zajlott le. Fontos megjegyezni, hogy aki ma nem kapta el a csomagot, ők a két ünnep között vehetik majd át a szeretettel teli cipősdobozokat — mondta Engi Szanella, a Kolibri a Családokért Egyesület elnöke.

A tanulók a csomagok kiosztása, illetve egy kis barátkozás után Kevire, Dreára és Törökfaluba indultak, hogy az ottani gyerekeknek is szebbé tegyék a karácsonyát.

A szerző felvételei Hajdújáráson készültek.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..