home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szerbiát is érintik az EU egyes határátkelőin bevezetett újabb szigorítások
2021.01.26.
LXXVI. évf. 3. szám
Szerbiát is érintik az EU egyes határátkelőin bevezetett újabb szigorítások

Ez legfőképpen azokat a személyeket érinti majd, akik olyan nem uniós országból érkeznek, ahol megjelent a koronavírus legújabb mutációja. Ezek az ország vörös besorolást kapnak. Ebben az esetben szigorúbb korlátozások lesznek, és csak negatív teszttel lehet útnak indulni ezekről a területekről, továbbá a fogadó országban újabb tesztek és karantén-intézkedések is várják az utazókat.

Az unión belüli tagországok is szigoríthatnak a határátkelőkön, a kötelező teszt, illetve a karantén ebben az esetben is elképzelhető. A hírek szerint azonban ez a szigor nem vonatkozik majd azokra az uniós állampolgárokra, akik egyik tagországból a másikba dolgozni, tanulni, vagy fontos családi ügy miatt utaznának.

Szigorúbb beutazási feltételeket szabott Németország azoknak az országoknak a polgárai számára, melyekben felütötte fejét a koronavírus brit mutánsa, és ahol továbbra is magas a fertőzöttek száma.

A listán 14 európai ország szerepel, köztük Szerbia is. Emellett Montenegrót, Bosznia-Hercegovinát, Koszovót, Észak-Macedóniát, Szlovéniát, Albániát, Spanyolországot, Portugáliát, Észtországot, Lettországot, Litvániát, Andorrát és Csehországot is a kockázatos országok közé sorolják. Ezekből az országokból kizárólag negatív koronavírus-teszttel lehet beutazni Németországba, ami nem lehet 48 óránál régebbi.

Az ellenőrzést a német határon és a reptereken végzik, de ettől függetlenül minden beutazónak előzőleg regisztrálnia kell az einreiseanmeldung.de honlapon.

 

(Forrás: Tanjug, Magyar Szó, MTI)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..