home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szerbiai turistákat menekítettek ki az erdőtűz elől
Szerbiai RTV
2021.08.09.
LXXVI. évf. 31. szám
Szerbiai turistákat menekítettek ki az erdőtűz elől

Kétszáz szerbiai turistát evakuáltak Evia szigetéről. Pefki településről menekítették ki az embereket - közölte az athéni szerb konzul. A katonaság segíti a tűzoltókat a lángok megfékezésében, szerbiai különleges egységek is indultak Görögországba.

Milan Vukosavljević, Szerbia athéni konzulja a szerb közmédiának elmondta, az evakuálásra azért volt szükség, mert az erdőtüzek már közel vannak a lakott területekhez. Emiatt a nyaralók kompokon töltötték az éjszakát, és a közlés szerint biztonságban vannak. Egyeseket áthelyeznek más nyaralóhelyre, mások viszont inkább hazaindulnak, akik például gépkocsikkal érkeztek, nem szervezett buszjáratokkal.

Evia szigetén mintegy 800-1000 szerbiai turista lehet jelenleg. Edipsos településen a helyzet ellenőrzés alatt áll, az illetékesek szerint a tűz arra nem terjed. Ott van egyébként a legtöbb szerbiai állampolgár. A szerb konzul szerint nincs tömeges hazaindulás.

Szerbia segítséget nyújt a tűzvész által sújtott Görögországnak is. Aleksandar Vulin szerb belügyi tárcavezető bejelentette: 37 személy indul el a dél-európai országba, hogy segítsen a tüzek oltásában, emellett 13 tűzoltóautó, míg hétfőtől három szerb helikopter is segíti az oltást 14 fős személyzettel.

A szerb köztársasági elnök ajánlotta fel a segítséget Görögországnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..