home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szerbiában rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak
MTI
2020.07.27.
LXXV. évf. 30. szám
Szerbiában rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak

Rekordszámú, 467 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfő reggelig Szerbiában, ahol a járvány halálos áldozatainak száma egy nap alatt nyolccal, 534-re nőtt.

A járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb közlése szerint azért magas az új fertőzöttek száma, mert naponta több mint tízezer koronavírustesztet végeznek, és a nagy számok törvénye alapján a sok teszt sok fertőzöttre derít fényt.
Koszovóban az utóbbi 24 órában 6917-ről 7137-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Nyolccal 177-re nőtt a halálos áldozatok száma.
Észak-Macedóniában egy nap alatt 9934-ről 10 086-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vasárnap nem volt halálos áldozata a Covid-19-betegségnek, így a halottak száma 460 maradt. Az utóbbi napok statisztikái azt mutatják, hogy egyre több fiatal fertőződik meg, az elmúlt hét során a legtöbb fertőzött 20 és 40 év közötti volt.
Montenegróban hétfőre 2747-ről 2799-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírusnak, így a halottak száma 43 maradt. Járványügyi szakértők szerint azért nem csökken jelentősen a fertőzöttek száma, mert a fiatalok nem tartják be az elővigyázatossági előírásokat. A kormány korlátozta a vendéglátóhelyek működését, amelyek így csak 22 óráig tarthatnak nyitva, a szórakozni vágyó fiatalok viszont a zárást követően nem hazamennek, hanem vagy parkokban vagy házibulikban gyülekeznek, és így megfertőzik egymást — vélik az epidemiológusok.
Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 10 071-ről 10 334-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és ketten haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 287-re nőtt.



Belgrád (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..