home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
„Szerbia mindig készen állt a párbeszéd folytatására”
2022.06.30.
LXXVII. évf. 26. szám
„Szerbia mindig készen állt a párbeszéd folytatására”

Sajtótájékoztatót tartott Aleksandar Vučić, miután találkozott Miroslav Lajčakkal az EU Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottjával.

A szerb elnök kiemelte, Szerbia mindig készen állt a párbeszéd folytatására, annak ellenére is, hogy a  pristinai intézmények úgy döntöttek, betiltják a szerb személyi igazolványok használatát Koszovóban, és ezután is matricával ragasztják le a szerb járművek rendszámtábláit.

Tíz éve keressük a kompromisszumos megoldást, de azt más nem akarja, mert a népünk elüldözése a cél – fogalmazott Vučić. Véleménye szerint Pristina mindenre kiterjedő támadást tervez Észak-Koszovó ellen. Hozzátette: A mi válaszunk józan lesz, és semmilyen katonai műveletet nem hajtunk végre.

Miroslav Lajčak a pristinai látogatása után elmondta, a Szerb Községek Közösségének megalakítás a következő brüsszeli találkozón lesz téma. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd soron lévő fordulója szakértői szinten júliusban esedékes, ezután következhet a legfelsőbb szintű egyeztetés.

(Forrás: Tanjug, Pannon RTV)

Fotó: Tanjug/Milos Milivojevic

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..