home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szeptembertől folytatódik a jelenléti oktatás, 45 perces órákkal
2021.08.24.
LXXVI. évf. 33. szám
Szeptembertől folytatódik a jelenléti oktatás, 45 perces órákkal

A válságstáb döntése értelmében a szerbiai iskolákban szeptembertől folytatódik a rendes tantermi, vagyis a jelenléti oktatás. Az órák 45 percesek lesznek, egy-egy tagozat diákjait nem osztják csoportokba, viszont a diákoknak kötelező lesz a maszkviselés. Azoknak a tanároknak viszont, akik felvették a védőoltást, nem kell maszkot viselniük.

Az ülés utáni sajtótájékoztatón elhangzott, ha változik a fertőzöttek száma, a helyi önkormányzatok döntenek majd arról, hogy szükséges-e módosítani az oktatás menetén, és ha igen, milyen módon. Három modellt alkalmazhatnak majd az adatoktól függően, vagyis a beoltottak számától, a fertőzöttek és a teszteltek számától, illetve az iskolákra vonatkozó intézkedésektől függően.

Az első, vagyis a zöld besorolás szerint tantermi oktatás zajlik, teljes osztályokban, a gyerekeknek csak akkor kell maszkot viselniük, amikor beszélnek, és a beoltott tanároknak nem kell maszkot viselniük, amennyiben másfél méternél távolabb állnak a diákoktól. A második, a sárga besorolás szerint egy nap tantermi oktatást egy nap online vált – ez a 7. és a 8. osztályosokra és a középiskolásokra vonatkozik. A harmadik modell a vörös besorolás, amely szerint a tavalyi gyakorlat alapján, rövidített órák mellett, csoportokra bontott osztályokban valósulna meg az oktatás. Ez az általános iskolákban kombinálva valósulna meg a távoktatással, míg a középiskolák esetében kizárólag online oktatás lenne.

A szakemberek elmondták azt is, hogySzerbiában az utóbbi napokban folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma, többségük a vírus delta variánsát kapta el. A legutóbbi adatok szerint, az elmúlt 24 órában több mint 2.200 új fertőzött van, és 8 személy hunyt el.

Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai covid-kórház igazgatója ma korábban azt nyilatkozta, hogy most sokkal súlyosabb a páciensek kórképe, mint bármelyik korábbi hullám alkalmával, és a betegek több mint 70 százaléka igényel oxigénterápiát.

Forrás: N1, Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..