home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Szeptember 27-én nemzeti gyásznap lesz
2023.09.26.
LXXVIII. évf. 38. szám
Szeptember 27-én nemzeti gyásznap lesz

Szeptember 27-ére, szerdára nemzeti gyásznapot hirdetett a szerb kormány a Koszovóban történt tragikus események miatt. A helyi szerbeket tömörítő Szerb Lista háromnapos gyászt hirdetett Koszovó többségében szerbek lakta településein.

A hétvégén történt incidensben, a helyi szerbek és a koszovói rendőrség közötti összetűzésben, 4 civil és egy rendőr halt meg, és azóta több helyi szerbet is őrizetbe vettek a pristinai hatóságok. A feszültség nem csökken, Banjska falu továbbra is hatósági blokád alatt van. A településre korlátozzák a belépést, a Jarinje és Brnjak átkelőkön csak Koszovó területéről lehet kilépni, a belépés tilos Közép-Szerbiából. Nincs információ arról, hogy mikor nyitják meg az átjárókat, így Koszovóba csak a Merdare adminisztratív átkelőn lehet belépni.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Fotó forrása: Tanjug / AP

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..