home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szeptember 22-e
Martinek Imre
2022.09.22.
LXXVII. évf. 38. szám
Szeptember 22-e

Ezen a napon született 1863-ban Versecen Herczeg Ferenc (eredetileg: Franz Herzog) magyar író, színműíró, újságíró, az Új Idők című irodalmi hetilap főszerkesztője és a Magyar Revíziós Liga elnöke.

Versec — 2018. szeptember 15.

Emlékét a Délvidéken leghívebben szülővárosában, Versecen őrzik, az immár negyed évszázados hagyománnyal bíró Herczeg Ferenc Emléknapok keretében. Az anyaországban pedig — nagy erőfeszítések árán — újra visszakerül(het)tek főbb művei. Mind a köztudatba, mind a kötelező iskolai/érettségi tananyagba egyaránt.

Múltidéző jegyzetünkhöz ezúttal a Balaton-felvidéken, pontosabban a Badacsonytördemic-Badacsonylábdihegy községekben készült fotókból válogattunk. Az irodalmi Nobel-díjra három ízben is hasztalan felterjesztett írófejedelemünk számára oly kedves pihenőhelyen. Szemben a Szent Ignác-kápolnával és természetesen a heggyel — talán éppen úgy, mint odahaza, szülővárosában. Dátumilag 2022. július 28-án

„Ez a legszebben felépített hely mindazok közül, melyeket életemben láttam. Különb a palermói Monte Pelligrinónál, melyről Goethe azt mondta: a világ legszebb hegyfoka. Goethe nem látta Badacsonyt.”

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..