home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Szép Szó Tábor
2021.06.14.
LXXVI. évf. 23. szám
Szép Szó Tábor

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete idén XXXIII. alkalommal szervezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai tanyán augusztus 7-től 14-ig.

A Magyar Nemzeti Tanács a „Szép Szó Műhely”-t,kiemelt jelentőségűvajdasági magyar gyermek és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye.

Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Raffai T. Ágnes  és Dudás Zita logopédusok vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia, nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa - díjas felkészítő tanárral, Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral, Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondóval, Péter Lea többszörösen díjazott versmondóval, Fehér Farkas Hajnalka Ratkó József-díjas versmondóval, Szatmári Melitta tanítónővel, Kormos Irén versmondóval. Fő munkaidőben a táborban három csoportban folyik a munka, minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, melyet a gálán bemutatnak a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele.

A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. Krizsán Szilvia Sterija-díjas színművész (Újvidéki Színház) foglalkozik majd a legfiatalabbakkal, a középső csoportokat Kőműves Noémi színművész (Kishegyes-Kecskemét) és Komáromi Sándor rendező, drámatanár (Pápa), a haladó csoportok oktatói pedig Pál Péter színművész (Lendva) és Crnkovity Gabriella színművész (Újvidéki Színház) lesznek.

A táborvezető Hajvert Ákos.

Várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését Vajdaság és a Kárpát-medence minden területéről! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

Részvételi díj 75 euró dinár ellenértéke. Táborba érkezés: augusztus 7-én 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő július 30. Érdeklődni lehet Barta Júliánál tel.: 024/738-003, Csőke Csillánál tel.: 063/1235970, vagy Hajvert Ákosnál a 069/3050966-os telefonszámon. Jelentkezni a www.vmmi.org weboldalról letöltött jelentkezési lappal lehet a vmve.versmondo@gmail.com email címre, vagy a fent említett címről igényelhető.

Szép Szó. Egy biztos hely.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..