home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szenzációs új íz: 7 in 1
Tóth Tibor
2014.07.09.
LXIX. évf. 28. szám
Szenzációs új íz: 7 in 1

Elődöntő: Brazília–Németország 1:7 (0:5) — Leckét adott a német válogatott labdarúgásból a házigazda Brazíliának. Félórai játék után már ötgólos előnyre tettek szert a németek, a kérdés csupán az volt, mikor fékeznek le, pontosabban: leállnak-e egyáltalán Joachim Löw fiai. A gólgyártást Müller kezdte, s ezzel a Bayern München játékosa 10. vb-gólját szerezte.

Elődöntő

Brazília–Németország 1:7 (0:5)


Belo Horizonte, Mineirao Stadion, 58141 néző, vezette: Marco Rodríguez (mexikói).

Góllövők: Oscar a 90., illetve Müller a 11., Klose a 23., Kroos a 25., 26., Khedira a 29., Schürrle a 69., 79. percben.

Brazília: Júlio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Fernandinho (Paulinho), Luiz Gustavo – Bernard, Oscar, Hulk (Ramires,) – Fred (Willian).

Németország: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels (Mertesacker), Höwedes – Khedira (Draxler), Schweinsteiger – Özil, Kroos, Th. Müller – Klose (Schürrle).

Leckét adott a német válogatott labdarúgásból a házigazda Brazíliának. Félórai játék után már ötgólos előnyre tettek szert a németek, a kérdés csupán az volt, mikor fékeznek le, pontosabban: leállnak-e egyáltalán Joachim Löw fiai. A gólgyártást Müller kezdte, s ezzel a Bayern München játékosa 10. vb-gólját szerezte. Tizenkét perccel később egy futsalos támadás után Klose, ha nem is elsőre, de másodikra talált be Júlio César kapujába, s ezzel 16. gólját szerezte a világbajnokságok történetében, amivel Ronaldo rekordját adta át a múltnak. Pár perccel később Kroos két perc alatt két gólt lőtt a brazil kapuba, majd a félidő végéig még Khedira is betalált. A második félidőben a brazilok becsülettel hajtottak, több alkalommal is Neuer védései mentették meg a Nationalelfet a góltól. A hazai nyomás azonban nem tartott sokáig, a csereként beállt Schürrle kétgólos űzenetében világosan megfogalmazta: őt a döntőben kezdőként kellene játszatni. A braziloknak csak összejött a becsületgól: a 90. percben láthattuk Oscar góldíjas alakítását.

A nyitókép Szalai Attila karikatúrája

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..