home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szent Lőrinc könnyei
T. L.
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
Szent Lőrinc könnyei

Szent Lőrinc könnyei — A virtuálisan lakberendező — Új szigetcsoport a láthatáron — Vörös sárkány, avagy a világ egyik legjobb kamerája — Az Amazon vezérigazgatója megvásárolta a Washington Postot

A hullócsillagok éjszakája

Minden esztendő augusztusában, pontosabban augusztus 11-e után káprázatos csillaghullás figyelhető meg éjjelente. A Perseida meteorrajról, illetve a Szent Lőrinc könnyeinek is nevezett csillaghullásról már időszámításunk szerint 36-ban is történtek feljegyzések Kínában. Tehát évszázadok óta gyönyörködnek az emberek a rendkívüli égi jelenségben. Annál is inkább megtehetik, mert a meteorok megfigyeléséhez nincs szükség bonyolult távcsövekre vagy egyéb felszerelésekre. Elég hozzá egy kényelmes, dönthető támlájú kerti ágy vagy egy karosszék. Ha az időjárás is kedvező, akkor az esti órákban 10-20, a hajnali órákban viszont akár 30-40 meteor is látható óránként.

A virtuálisan lakberendező

Az IKEA bútorgyártó cég legújabb alkalmazása lehetővé teszi, hogy virtuális katalógusából mindenki ízlése szerint maga válassza ki a kívánt terméket. Bárki a saját szobáinak mérete szerint választhat ki bútort vagy különféle háztartási kellékeket. A kiválasztott bútorok az Android vagy iOS eszköz kameráján jelennek meg. Ezután a vásárló körbejárhatja vagy körbe is ülheti a kiválasztott bútort, és megnézheti, hogy megfelelő méretű-e. Ha a kiválasztott tárgyak jól illeszkednek a meglévő bútoraihoz, akkor megvásárolhatja őket.

Új szigetcsoport a láthatáron

Hamarosan egy új szigetcsoport törhet a felszínre a Norvég-tengerben. A mintegy 1500 kilométer hosszú vulkanikus hegyláncolat az Izlandtól északra fekvő Jan Mayen-sziget és a Loki’s Castle között helyezkedik el. Az egyelőre a tenger mélyén húzódó természeti képződmény több száz vulkánból áll, közülük azonban néhány mindössze 20 méterre van a tengervíz felszíne alatt. „Olyan sekély vízben találtunk vulkánokat, hogy azok bármely pillanatban a felszínre törhetnek, és egy új szigetcsoportot hozhatnak lérte” — jelentette ki a felfedezéssel kapcsolatban Rolf Pedersen, a mélytengeri kutatócsoport tagja. A szakértők szerint a vulkanikus hegység felfedezése olyan jelentőségű a mélytengeri kutatásban, mint az űrkutatásban az ember Holdra szállása.

Vörös sárkány, avagy a világ egyik legjobb kamerája

Az amerikai RED cég csúcsminőségű digitális kamerákba való technológiákat fejleszt. Egyik legújabb fejlesztése a RED Dragon szenzor, melynek felbontása 6411 x 3160 pixel. Ez a felbontás az 1080p-as hd felbontás több mint tízszerese képpontban. A Dragon nemcsak állóképek, hanem mozgóképek készítésekor is elképesztően nagy felbontással dolgozik. Ráadásul a színei és a kontrasztja is egészen csodálatos. A RED Dragon szenzor és a köré épített kamera körülbelül 30 ezer dolláros áron kerül hamarosan a boltok polcaira világszerte.

Az Amazon vezérigazgatója megvásárolta a Washington Postot

Az Amazon elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég, pontosabban a vállalat vezérigazgatója felvásárolta a világhírű The Washington Post újságot a hozzá kapcsolódó kiadványokkal együtt. Jeff Bezos cégigazgató mintegy 250 millió dollárt fizetett ki a lapért. Az üzletben az Amazonnak tulajdonképpen nincs kulcsszerepe, mivel a Washington Post megvásárlása Bezos személyes befektetési ügyei közé tartozik.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..