home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szent István ünnepe Tordán
2016.08.20.
LXXI. évf. 33. szám
Szent István ünnepe Tordán

Tordán az idén augusztus 19-én tartották meg a Szent István-napi megemlékezést.


 
A Nepomuki Szent János templomban reggel megtartott ünnep szentmisén ft. Tapolcsányi Emánuel atya elmondta, történelmünk folyamán többször tapasztaltuk, hogy „szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült”, mert István királyunk sziklára építette azt.
 


A szentmise befejeztével az ünneplő tordai polgárok a művelődési otthon előtti Szent István-szobor elé vonultak, ahol a magyar himnusz eléneklése után Dobai János, a helyi közösség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket és méltatta az ünnepelt nagy királyunk példaértékű életművét és hagyatékát. A beszéde után alkalmi műsor következett, amelyben a tordai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület fiatal tagjai, Kószó Alisza, Kószó Karina, Sári Iván, Kovács Andrea és Rácz Kornélia Sári (Vastag) Enikő vezetésével államalapító királyunk életének – általunk is követendő – mozzanataira emlékeztek.

Az esemény István király mellszobrának megkoszorúzásával zárult.
 
 
Rajovic K.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..