home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Szent István-napi rendezvény Erzsébetlakon
Borbély Tivadar
2015.08.30.
LXX. évf. 34. szám
Szent István-napi rendezvény Erzsébetlakon

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és az erzsébetlaki Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület szervezésében, néhány helybeli civil szervezet közreműködésével a művelődési egyesület udvarában Szent István-napi ünnepségre került sor.

A magyar himnusz eléneklése után az egybegyűlteket és a vendégeket — többek között Pataki Jánost, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnökét, Szabó Józsefet, a Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatóját, Búcsú Emesét, a szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület, Pejin Terézt, a zentai Gyermekbarátok Egyesület, Palkovics Máriát, a nagybecskereki Família és Gabona Ferencet, a muzslyai Nagycsaládos Egyesület elnökét, valamint a muzslyai helyi közösség képviselőit — a házigazdák nevében Pozsár-Halász Éva, a művelődési egyesület elnöke üdvözölte.

Pataki János a beszédében kiemelte, a szövetségen belül is arra törekszenek, hogy népszerűsítsék azt az elméletet és hitet, amely szerint család, valamint a családon belüli tisztelet, szeretet és összefogás nélkül nem maradhat meg egy nemzet.

— Magyarnak lenni jó — erre buzdítottak ősapáink, erre tanított bennünket Szent István is, amikor megalapította államunkat. Őrizve és becsülve hagyományainkat vállaljuk a ránk hagyott jövőt, megszólítva a fiatalokat, hogy a keresztény világ értékeivel büszkén vállalják nemzeti hovatartozásukat — emelte ki a szövetség elnöke.

Az ökumenikus kenyéráldás után Kalapis Sztoján atya megszentelte az új kenyeret, majd egy alkalmi műsor következett, melyben felléptek a Pipacs, a Kispacsirták és a Szitakötő tánccsoportok, illetve néhány fiatal népdalénekes is a Császár nevű zenekar kíséretében.

A délután  folyamán a látogatók — Milan Nedeljkov iskolaigazgató jóvoltából — megtekinthették a tájházat és a Lujza-major Állatsimogató Központot, a legkisebbek pedig részt vehettek azokon az ügyességi játékokon, kézműves-foglalkozásokon és vetélkedőkön, amelyeket a zentai Gyermekbarátok Egyesülete és a szabadkai Smile Nagycsaládos Egyesület szervezett.

Az egész napos rendezvény szabadtéri táncházzal ért véget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..