home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szent István királyunkra emlékeztek Muzslyán
Kónya-Kovács Otília
2016.08.20.
LXXI. évf. 33. szám
Szent István királyunkra emlékeztek Muzslyán

Az idei Szent István-napi rendezvényt a Muzslai Petőfi Sándor MME elnöksége szervezte, amely a Szűz Mária Szent Neve templomban szentmisével kezdődött, amelyet Golob Felix – Srečko plébános celebrált, paptestvérei közreműködésével, Tratnjek Stanko nyugalmazott plébános és Jelen Janez atya, valamint Svarc Vilmos teológushallgató járult hozzá.

A szentmise keretében megáldották az új búzából készült kenyeret, amit később felszelve szétosztottak a jelenlévők között.

A szentmisét követően alkalmi műsorral kedveskedtek az ünneplő közösségnek, fellépett Molnár Lábadi Csilla szavaló, Rontó Kata hegedűn játszott, akit Rontó Márta kísért zongorán, Tasi Szabina énekelt, akit Sári Norbert kísért gitáron, Szent Istvánról szóló népdalokat adott elő a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa a citerazenekar kíséretében.

A rendezvény a kis műsor után koszorúzással folytatódott, az emlékparkban virágot helyeztek el a tavaly felavatott Szent István-szobornál.

Koszorúzott Rusz Radován konzul, a Szabadkai Főkonzulátus képviselője, Vidrács Krisztina és Molnár Attila az MNT nevében, Muzslya helyi közösség tanácsát Hallai Zoltán tanácselnök, Bodó Poturica Mária és Dobó József tanácstagok képviselték, a mindszenti Steel Riders Motoros Egyesületből Pálinkó Dávid helyezett el virágot, a VMSZ körzeti szervezetéből Pozsár Halász Éva és Sztojkó József, a VMSZ muzslyai szervezetéből Kovács Nándor és Bálity Mihály koszorúzott, továbbá a Nők Klubjának képviselői Palatinus Aranka elnök és Kocsis Erzsébet tag, a Road Flyers Motoros Klubot Ábrahám Ernő és Rajeczki Ibolya képviselte, a Muzslai Petőfi Sándor MME nevében pedig Juhász Törköly Krisztina elnök, Molnár Lábadi Csilla és Molnár Mihály helyezte el az emlékezés virágait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..