home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szellemvadászat
(Vadászpapa)
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
Szellemvadászat

Nálunk is felütötte a fejét az amerikai szellemjárás, azaz a halloweenezés. Nem örülök neki, de ez van. Hogy mi köze ennek a vadászathoz? A következő történetből kiderül.

Barátaink nemrég vettek egy kis hétvégi házat az egyik közeli tó partján. Az előző tulajdonos szépen berendezte, ők már csak otthonosabbá tették. Alig várták, hogy ott alhassanak. Városi lelkük vágyott a csendre, a madarak hajnali énekére. Akárcsak gyerekkorukban a nagyapa tanyáján, petróleumlámpával világítottak, és a kívülről fűthető banyakemencével melegítettek. Nosztalgiázva bújtak össze este, és alig várták a lámpaoltást, hogy a tiszta égen ragyogó csillagok fénye töltse meg a szobát.

Csendben szuszogva készültek aludni. Minden ideálisnak tűnt addig a pillanatig, amíg figyelmesek nem lettek valamiféle kísérteties kaparászásra. Apró körmök kopogása hallatszott a padlásról, furcsa füttyentő hangok kíséretében. A fiatalasszonyt nyomban a frász törte ki, odalett a romantika, még a csillagok ragyogása is kísértetiesnek tűnt. Ifjú férje — aki kezdő vadász volt — hiába nyugtatgatta, csitítgatta, nem tudta kedvesének félelemtől remegő lelkét megnyugtatni. Vadászpuskája a fegyverszekrényben volt, mivel — biztos, ami biztos alapon — azt is magukkal vitték a tanyára. A férfi lábujjhegyen odalopózott a szekrényhez, kivette fegyverét, és csendben csőre töltötte. A furcsa hangok nem szűntek meg. Mintha a lápi manók kergetőztek volna a padláson, a tetőn meg a lidércek jártak volna táncot. A fiatal vadász zseblámpáját odaadta a nejének — mert hát, ugye, az esküvőn megígérték, hogy jóban-rosszban kitartanak egymás mellett és osztoznak majd mindenben. E gondos előkészületek után remegő lábbal elindultak a becsukott padlásfeljáró felé. Az ifjú férj ment elöl, mögötte meg az asszonyka a nehéz zseblámpával. Felfelé haladva megbeszélték, hogy addig nem világítanak, amíg fel nem nyitják a feljáró ajtaját. Majd ha fel lesz nyitva, akkor Hajnalka — nevéhez méltón — bevilágítja a padlásteret, vadász férje meg gyorsan körülnéz, hogy lássa, mi rontotta el a romantikus éjszakájukat. Aztán ha támad az a valami, akkor majd jól odadurrant neki.

Csendben felnyitották az ajtót. Attila — aki isten ostoráról kapta nevét — végigkémlelte a sötét padlást. Hajnalka bekapcsolta a lámpát, és akkor a padlás végében két parázsló szempár tűnt fel egy óriásnak tűnő fekete valamin. Eget rengető durranás hallatszott meg csattogás a létráról, Hajnalka ugyanis ijedtében legurult. Csak azt lehetett hallani, hogy valami leugrik a tetőről, és valószínűleg iszkolva hagyja el a házat. A szellemvadász összekuporodva szorongatta elsütött fegyverét, közben a sötétben szipogó szeme fényét szólongatta. Időbe telt, amíg megtalálták egymást, no meg a zseblámpát, csak azután merték megnézni, hogy mit is lőttek. A puskát újratöltve nyitották fel a padlástér időközben becsukódott ajtaját. Akkor látták, hogy az a nagy fekete valami egy régi, jobb időket is megélt suba volt, mely egy gerendába vert szögről lógott lefelé immáron lyukasra lőve. De legalább a holdvilág szépen sütött be a tetőn keletkezett hasadékon, amit szintén a golyó okozott. A titokzatos, szemét villogtató valamiről meg csak másnap reggel derült ki, hogy bizonyára egy nyest lehetett a párjával. Valószínűleg már régóta jártak a házba éjszakánként madarakat fogni, és eszükbe sem jutott, hogy bárki is kísértetnek hiheti őket.

Önök se higgyenek a szellemekben, és jövőre is adjanak cukrot a gyerekeknek, akik halloween este töklámpással a kezükben megjelennek az ajtajukban!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..