home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Szegedi vendégek Nagybecskereken
Kónya-Kovács Otília
2012.10.31.
LXVII. évf. 44. szám

Határon átnyúló közösségi programok megrendezése

A délvidéki Háló — Közösségfejlesztő Keresztény Egyesület és a szegedi KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében kerül sor az EUNITY — Határon átnyúló közösségi programok megrendezésére, köztük a kórusok találkozójára is. Ennek keretében lépett fel nemrégiben a szegedi Fogadalmi templomban (a Dómban) a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus, a Dóm Énekkara pedig később viszonozta a látogatást. A nagybecskereki székesegyház délelőtti szentmiséjén vendégszerepelt Varjasi Gyula vezényletével és Nagy Péter orgonakíséretével. A szentmise után rövid hangversennyel kedveskedtek a jelenlévőknek.
A szegedi Dómban vasárnaponként szenei szolgálatot teljesítő kórus — mely mind a hazájában, mind külföldi számos sikert aratott már — egyidős az 1930. október 24-én felszentelt templommal.
Konrád Emma, a nagybecskereki Emmanuel kamarakórus karnagy asszonya és Varjasi Gyula, a Dóm Énekkarának vezetője a két kórus kapcsolatának fenntartását ígérte.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..