home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
„Széchenyi öröksége” rajzpályázat
2021.02.17.
LXXVI. évf. 7. szám
„Széchenyi öröksége” rajzpályázat

A Pázmaneum Társulás – csatlakozva a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által meghirdetett emlékévhez – rajzpályázatot hirdet külhoni és anyaországi alapiskolás és középiskolás diákok részére Széchenyi öröksége címmel. A rajzpályázat védnöke Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa.

Ez év szeptember 21-én ünnepelhetjük a legnagyobb magyar születésének 230. évfordulóját. A Széchenyi-emlékévhez csatlakozott a Pázmaneum Társulás is.

A rajzpályázat témája: Széchenyi István öröksége, avagy mire lehetünk büszkék magyarként.

Mit köszönhetünk Széchenyi Istvánnak? A gazdaság, a közlekedés, a lótenyésztés, sport … terén végrehajtott reformjai, alkotásai, illetve vele és családja történetével kapcsolatos események is megjeleníthetőek a rajzpályázatban.

Pályázni lehet bármely, szabadon választott technikával. A munkákat A/4-es vagy A/3-as méretben, passzpartu nélkül szükséges beadni. Az alkotások hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak, az iskola nevét, az osztályt és a felkészítő tanár nevét. Egy pályázó gyermek összesen egy pályaművel indulhat.

Korcsoportok:

  • 6–10 évesek
  • 11–14 évesek
  • 15–18 évesek

A beadott munkákat szakmai zsűri javasolja kiállításra és díjazza.

Az elkészített műveket legkésőbb 2021. június 4-ig kell eljuttatni az alábbi címre: Pázmaneum, Fő utca 47/22, 92901 Dunaszerdahely (Szlovákia)

A borítékra, kérjük, írják rá: “Széchenyi öröksége” rajzpályázat.

Díjazás: A kiválasztott alkotások egy kiállítás keretén belül kerülnek bemutatásra 2021 októberében a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban. A fent felsorolt korcsoportokból az első három alkotás könyv- és tárgyi jutalomban részesül. A különdíj győztese családi belépőt kap a nagycenki Széchenyi-kastélyba és a fertődi Esterházy-kastélyba. A díjazottak ezenfelül a Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékában is részesülnek.

Eredményhirdetés2021. szeptember 21.

A nyerteseket e-mailben értesíti a pályázat kiírója. A nyertes pályázatokat emellett megjelentetik a Pázmaneum honlapján (www.pazmaneum.com) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pazmaneumpt/), valamint kiállítás formájában megtekinthetőek majd a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

További információ: info@pazmaneum.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..