home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Széchenyi nyomdokain
(W. V.)
2015.11.29.
LXX. évf. 47. szám
Széchenyi nyomdokain

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskola tanárai és diákjai különleges módon ünnepelték meg nemrégiben az iskola napját: az intézmény négy épületében a diákok egy-egy tantárgyhoz kapcsolódva bemutatták ismereteiket Széchenyi István életéről, munkásságáról.

A diákok számos plakát és számítógépes prezentáció segítségével mutatták be a legnagyobb magyarként ismert Széchenyi életének főbb mozzanatait, munkásságának legjelentősebb állomásait, valamint az akkori kor divatját, étkezési szokásait. Bemutatták a kor tudósait, tudásfelmérő kvízt rendeztek angol, valamint német nyelven, és kísérleteken is részt vettek, miközben a látogatók kíváncsian szemlélték a különféle bemutatókat. Az iskolanap lehetőséget kínált arra, hogy a tanulók barátaikkal, ismerőseikkel is megismertessék iskolájuk névadóját, a szabadságharcost, írót, polihisztort, minisztert, aki a mai Közép-Európa fejlődésének elindítója volt.

A rendezvényen megnyílt tárlaton az iskola volt tanulójának, Rác Gyöngyinek — aki napjainkban az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatója — a grafikáit láthatta a közönség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..