home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szebb veled a világ
Zséli Ágnes
2022.05.09.
LXXVII. évf. 18. szám
Szebb veled a világ

Bölcsesség, mértékletesség, ítélőképesség, tudás, emberségesség, személyiségvonások. A többi közt erről szólt a Törökbecsén megszervezett Szebb veled a világ nevű csapatépítő műhelymunka, mely a jövőben a felsősöknek ad majd útmutatót. Az interaktív foglalkozás a helyi Teleház Polgárok Egyesülete jóvoltából valósult meg.

Az aktivitás keretében a gyermekek a gyümölcsöző csapatmunka mellett az önismerettel, mások személyiségvonásai felismerésének fontosságával is foglalkoztak, ami hozzájárul majd a közösségben történő érvényesüléshez, a másokkal való sikeresebb együttműködéshez.

A csapatépítésen kívül az összejövetel más célokat is szolgál — emelte ki Báló Bordás Gizella, a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesületének vezetője. — Két dolgot fontos megjegyezni, az egyik, hogy a gyerekek ebben a korban mérik fel saját képességeiket, melyekkel vagy tisztában vannak, vagy nem. Tehát elsősorban arra kell ráébreszteni őket, hogy valójában milyen tulajdonságokkal bírnak, és hogy melyek azok, amelyeken változtatni szeretnének. Mindez nemcsak a közösség, hanem a saját érdekükben is jelentős, de azt is elősegíti, hogy a közösség hasznosabb tagjai lehessenek, ha pontosan tudják, hogy a csapatban milyen helyet foglalhatnak el. Másrészt, a hosszú ideig tartó bezártság miatt, a gyerekek többségénél a lehangoltság jelei ismerhetőek fel, amihez az online oktatás is részben hozzájárult. Az egymás közötti kommunikáció nemcsak megromlott, hanem a saját világképük is negatív irányba tolódott el. Ezen szeretnénk változtatni, hogy jobb kedvre derüljenek, felismerjék az élet, az együttlét szépségeit, hogy saját magukban és egymásban megtalálják azt, ami mindebben támogatja őket.

A törökbecsei Teleház Polgárok Egyesülete hamarosan egy újabb műhelymunka megvalósítását tervezi, a felsősök mellett középiskolásokat is várnak. A foglalkozást a tartományi oktatási titkárság is támogatja majd.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..