home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Száz fiatal a táborban
Tóth Tibor
2020.07.08.
LXXV. évf. 28. szám
Száz fiatal a táborban

Szombaton zárult Tóthfaluban a Nyers István Labdarúgó Akadémia által szervezett nyári focitábor, melynek munkájában száz fiatal vett rész, aki a környező településeken kívül a többi közt Újvidékről, Verbászról, Kúláról, Nagykikindáról, Törökbecséről érkezett, de kecskeméti focistákkal is lehetett találkozni az egy hét alatt.

A Magyarkanizsa községben fekvő kis faluba a tábor utolsó napján látogattunk el, amikor a négy korosztály mérkőzéseket játszott egymással. A rekkenő hőség ellenére a gyerekek oroszlánként küzdöttek a pályán, és elveszett labdát nem ismerve próbálták győzelemre segíteni saját csapatukat. A négy mérkőzést díjátadó követte, melyen minden résztvevő oklevelet, érmet és naptárt vehetett át a szervezőktől, majd ki lettek hirdetve a torna legjobb játékosai. A 2005/06-os korosztály legjobbjának Luka Kostićot (bánátnagyfalui Kozara) választották, a 2007/08-as korosztályból Mateja Protić (ugyancsak Kozara) került ki győztesen, a 2009/10-es generáció legjobbja Aleksa Đorović (Kúla) lett, a 2011/12-esek közül pedig a szabadkai Dušan Bataković bizonyult a legjobbnak. A tábor legjobb játékosának a törökbecsei Jedinstvo kiválóságát, Mészáros Gregoriánt választották.

— Kitűnően éreztem magam, az edzők is nagyon jók voltak, szépen dolgoztak velünk, és az étkeztetéssel is teljesen elégedett vagyok. Napi két edzésen vettünk részt, a délutánin mindig fociztunk, a reggeli foglalkozásokon pedig passzoltunk, a technikát gyakoroltuk. Öt éve, nyolcéves koromban kezdtem focizni Törökbecsén. Jobbszélső vagyok, nem rúgtam sok gólt, de ez nem baj. Egy hónapot Nagykikindán is eltöltöttem, miután bekerültem a szerbiai korosztályos válogatottba. Szeretnék minél nagyobb csapatban játszani, főleg magyarországi együttesekben gondolkodom — mondta Gregorián.

Darko Veselinov, a tábor vezetője, koordinátora elmondta, az az elsődleges cél, hogy a gyerekek barátkozzanak, ismerkedjenek, jól érezzék magukat, hiszen egy hét alatt képtelenség megtanulni focizni.

— Az edzői stábbal próbáltuk korrigálni a hibákat, ami sikerült is. A szülőktől és a gyerekektől pozitív visszajelzéseket kaptunk mind az étkeztetéssel, mind az edzések színvonalával kapcsolatban. Örömmel tölt el, hogy mind a négy korosztályban találtunk négy-öt tehetséges játékost, akit szeretnénk itt látni akadémiánk korosztályos csapataiban. Hamarosan leülünk a szülőkkel beszélgetni, és aki hozzánk szeretne jönni, azt szívesen látjuk. Az edzések mellett elméleti előadásokat is tartottunk a gyerekeknek a labdarúgás szabályairól, a játékosok képességeiről — arról, hogy milyennek kell lennie például a jobb- vagy balszélsőnek, belső védőnek, középcsatárnak —, a nevelőtanárok pedig minden este különféle, nem labdarúgással kapcsolatos programokat szerveztek a gyerekeknek, akik élvezték a zenés-táncos, játékos foglalkozásokat. Összesen tíz edző dolgozott a fiatalokkal az elmúlt egy hét alatt, mellettük pedig még hat nevelőtanár is bekapcsolódott a munkába. Sokat köszönhetünk Utasi Jenő atyának, a Nyers István Labdarúgó Akadémia elnökének, aki nélkül mindez nem valósulhatott volna meg — mondta Veselinov.

A tábort jövőre is megszervezik, most azonban a fiatalok az augusztusi bajnoki rajtra készülnek, melyen az akadémia négy korosztályos csapattal vesz részt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..