home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szavalóverseny a Mozdulj! Petőfi! programsorozatban
Pannon RTV
2023.03.06.
LXXVIII. évf. 9. szám
Szavalóverseny a Mozdulj! Petőfi! programsorozatban

Több mint kétszázan jelentkeztek a Mozdulj! Petőfi! programsorozat keretében megrendezett szavalóversenyre, melynek az elődöntőjét a hétvégén tartották meg Bácsfeketehegyen.

A zsűri – Lőrinc Tímea, Hajdú Sára, Ozsvár Róbert színművészek, Mészáros Gábor, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója, Mezei Kinga, a Zentai Magyar Kamaraszínház művészeti vezetője és Góli Kornélia dramaturg  – hat kategóriában értékelte a versmondókat, akik között általános- és középiskolások, valamint felnőttek is voltak. Az eseményt a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületével és az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központtal közösen szervezte.

A verseny döntőjébe, melyet március 11-én rendeznek meg az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban, kategóriánként tíz versenyző jutott tovább. A jelentkezőknek az elődöntőben az egyetemes magyar irodalomból választott verset kellett mondaniuk, míg a döntőben Petőfi Sándor verseivel lépnek a bíróló bizottság elé.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..