home 2024. február 26., Géza napja
Online előfizetés
Szándéknyilatkozat az energiahatékonyságról
Tóth Lívia
2016.03.09.
LXXI. évf. 10. szám
Szándéknyilatkozat az energiahatékonyságról

Vajdaság és a németországi Baden-Württemberg közötti sokéves együttműködés eredményeként Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Óbecse, Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica), Šid és Ópazova (Stara Pazova) önkormányzatának képviselői szándéknyilatkozatot fogadtak el az energiahatékonyság növelését szorgalmazó projektum megvalósításáról.

Azzal, hogy a Tartományi Képviselőházban aláírták ezt a dokumentumot, egyúttal megalakították a vajdasági községek első LEEN (Learning Energy Network) hálózatát.

A három évig tartó program célja, hogy feltérképezze a községek, illetve azon belül a középületek energetikai helyzetét, és tervet dolgozzon ki, megoldásokat javasoljon az energiafelhasználás hatékonyabbá tételére.

Johannes Jung, Baden-Württemberg brüsszeli képviseletének igazgatója és Mirko Krück, a LEEN kompánia képviselője elégedettségét és optimizmusát fejezte ki, hogy a vajdasági községek készek részt venni ebben a jelentős folyamatban. Mirjana Prljević, a Teslianum Energetikai Innovációs Központ elnöke és társalapítója is bízik benne, hogy a projektum sikeres lesz.


Herédi Krisztián felvételei

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke az újságíróknak elmondta, 2002-ben, amikor a vajdasági parlament a kormány beterjesztésére elfogadta a tartományi gazdaságfejlesztési tervet, ennek egyik kiemelt pontja éppen az energiahatékonysági program volt. Attól kezdve ez a téma folyamatosan napirenden van. Hozzátette, a közszféra csak egy kis szelete ennek a tervezetnek, és ahhoz, hogy hatékonyabbak legyünk, a második lépésben a magánházakkal is foglalkozni kell. A jelenlegi időszak felkészülés azokra az évekre, amikor majd — reményeink szerint — az uniós források elérhetővé válnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..