home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Szamárságok délutánja
(T. T.)
2006.08.30.
LXI. évf. 35. szám
Szamárságok délutánja

- Szabó Attila felvételeVasárnap délután újra benépesült a rég nem használat királyhalmi labdarúgópálya, mivel egy év szünet után újra, immár huszonnegyedik alkalommal, találkát adtak egymásnak a környék - négylábú - szamarai. A kitűnő szervezés a királyhalmi helyi közösséget és a szabadkai...

- Szabó Attila felvétele

Vasárnap délután újra benépesült a rég nem használat királyhalmi labdarúgópálya, mivel egy év szünet után újra, immár huszonnegyedik alkalommal, találkát adtak egymásnak a környék - négylábú - szamarai. A kitűnő szervezés a királyhalmi helyi közösséget és a szabadkai önkormányzatot, a gördülékeny kivitelezés pedig a Rádiólakodalom csapatát és a K23 gárdáját dicséri. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Pék János, a királyhalmi helyi közösség elnöke és Kucsera Géza, Szabadka polgármestere is.
Az idén az időjárás is kegyesnek bizonyult a szervezőkhöz, így délután két órára már mintegy 1500-2000 ember gyűlt össze, hogy jót mulasson a négylábúak és gazdáik produkcióin. A fogathajtók mezőnyében öt csacsi szállt harcba az első díjért járó 6000 dinárért. Rendkívül izgalmas futamok után Bicskei Mátyás Rudi névre hallgató szamara haladt át elsőként a célvonalon, megelőzve Kisdadara Ferenc Manóját és Szűcs Dávid Kicsi névre keresztelt fülesét. A kilenc résztvevővel megtartott szamaragolásban a csantavéri Kisdadara Ferenc Manója végzett az élen - így övé a megérdemelt 6000 dináros jutalom -, a fogathajtás győztese, a Bicskei Mátyás tulajdonában levő Rudi és Jenei Szilveszter Micije előtt. Szomorkodnia azonban a második és harmadik helyezettnek sem kellett, hiszen az ezüstéremért 3000, a bronzért pedig 2000 dinárt zsebelhettek be az ügyes hajtók mindkét versenyszámban. A verseny után megválasztották a legszebb és a legcsökönyösebb szamarat is: az előbbi titulust a hazai pályán induló Szűcs Dávid, Kicsi névre keresztelt szamara, az utóbbit pedig a csantavéri Kisdadara Ferenc Glóriája érdemelte ki.
Az egész napos rendezvényt - a tombola után, amelynek fődíját egy színes televíziót a szabadkai Masterplast vállalat ajánlotta fel - a Rádiólakodalom keretében fellépő, egész hajnalig muzsikáló Révész és Melódia együttes műsora zárta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..