home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Szalai Attila karikatúrái Bajmokon
(m. a.)
2006.04.11.
LXI. évf. 15. szám
Szalai Attila karikatúrái Bajmokon

A bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Központban megnyílt Szalai Attila szabadkai karikaturista tárlata, melyet április 18-áig tekinthetnek meg az érdeklődők. Rendhagyónak mondható ez a kiállítás, mert a számos képzőművészeti tárlat után ez az első a Dózsában, melyet a karikatúrának szen...

A bajmoki Dózsa György Magyar Művelődési Központban megnyílt Szalai Attila szabadkai karikaturista tárlata, melyet április 18-áig tekinthetnek meg az érdeklődők. Rendhagyónak mondható ez a kiállítás, mert a számos képzőművészeti tárlat után ez az első a Dózsában, melyet a karikatúrának szenteltek a rendezők.
Az egybegyűlteket Kókai Deli Márta, a Dózsa elnöke köszöntötte, majd Mojzes Antal tiszteletbeli elnök megnyitóbeszéde és a művész munkásságának méltatása következett. Elmondta, hogy Szalai Attila az újvidéki Mezőgazdasági Egyetemen öntözőmérnöki diplomát szerzett, de végül az agrárvilág helyett a karikatúrák világát választotta, melyben immár 11 éve mozog otthonosan. Valódi őstehetség. Alkotásai megjelennek a Hét Napban, a Magyar Szóban, a Mézeskalácsban, a Sportéletben, a Hrvatska rijeèben stb. Eddig több mint 10 önálló tárlata volt. Témái: portrék, sport, zene, magyarság. Eddig két belföldi: kovini és smederevói, valamint hat külföldi: egy szegedi és öt budapesti elismerésben részesült. Legutóbb elnyerte a Magyar Kultúra Alapítvány különdíját. Három évvel ezelőtt Balkáni Kaleidoszkóp címmel karikatúragyűjteménye jelent meg.
A karikatúrák sorában láthatjuk Puskás Ferenc világhírű magyar labdarúgó, Szeles Mónika volt világelső teniszezőnő és sok más kiválóság portréját, valamint kábítószer- és dohányzásellenes rajzokat.
A kiállítást megnyitóját alkalmi műsor tette színesebbé. Felléptek: Lukács Mónika és Herceg Elizabett versmondók, valamint Csillag Krisztián szólóénekes. A tárlat 18-áig tekinthető meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..