home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Szakcsi Lakatos Bélára emlékezik a közmédia
MTVA
2022.10.03.
LXXVII. évf. 39. szám
Szakcsi Lakatos Bélára emlékezik a közmédia

Koncertfelvételekkel és interjúrészletekkel emlékezik a közmédia több csatornája az október 2-án elhunyt Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, Petőfi Zenei Díj életműdíjjal elismert zongoraművészre és zeneszerzőre.

Vasárnap hajnalban, 80. életévében elhunyt Szakcsi Lakatos Béla, a magyar jazz ikonikus alakja. A világszerte ismert magyar jazz-zongorista, komponista páratlan műveiből és előadásaiból néhányat műsorára tűz a közmédia több csatornája.

Petőfi Rádió ma este 23:00-tól az idén tavasszal az Akusztik Legendák sorozatban rögzített Szakcsi Lakatos Béla Trió koncert hanganyagát adja le, amelynek felvétele október 3-án, hétfőn 21:15-től megtekinthető lesz az M2 Petőfi TV műsorán. A koncertfelvétel előtt, 20:40-től a csatorna megismétli a Magas és mély című műsorának interjúját, amely a Petőfi Zene Díj idén átadott életműdíja apropóján készült a zenésszel.

Az M5 kulturális csatorna október 3-án, hétfőn 22:05-től a Nagyok című portréműsorának Szakcsi Lakatos Bélával készült epizódjával, a folytatásban, 22:30-tól a 2007-es, Vukán Györggyel és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közös, MÜPÁ-ban tartott zongoraestjével emlékezik a művészre.

Bartók Rádióban hétfőn beszélgetés részletekkel idézik fel Szakcsi Lakatos Béla alakját, valamint legemlékezetesebb koncertfelvételeiből válogatnak.

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..