home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Szakállas Zsolt köszöntőlevele a 2023/2024-as iskolaév kezdete alkalmából
2023.09.01.
LXXVIII. évf. 35. szám
Szakállas Zsolt köszöntőlevele a 2023/2024-as iskolaév kezdete alkalmából

Tisztelt Tanügyi Dolgozók és Kollégák, kedves Tanulók!

Örömteli és sikeres tanévkezdést, továbbá számtalan szép eredménnyel teli évet kívánunk!
Az új ismeretek megszerzése iránti vágynak sohasem szabad kialudnia bennünk. Baruch Spinoza egyszer úgy nyilatkozott, hogy a legtöbb embernek abban rejlik a hiányossága, hogy mások tanítója szeretne lenni, de valójában még neki is sokáig tanulónak kellene maradnia.

Kedves tanulók, az iskola nem egy szörnyeteg. Ez a hely a második otthonotok, a barátkozás, a játék, a tanulás színhelye, egy olyan helyszín, amely segít abban, hogy világot megváltó emberekké cseperedjetek. Vezessen benneteket a megszerzett tudás és az utánatok következő nemzedékek számára történő új utak kitaposása iránti vágy. Az iskola nemcsak oktatást nyújt nektek, hanem lehetőséget biztosít az örökérvényű emberi értékek, mint amilyen a kollegialitás, a kölcsönös különbözőségek elfogadása, a jóság és az együttérzés kialakítására is.

Az iskola számotokra akár egy kaland is lehet, amely számos kihívást és legyőzésre váró akadályt tartogat. Ápoljátok magatokban a kíváncsiságot, és tapasztaljátok meg azt az örömet, amelyet a tanulás nyújthat számotokra. A barátság gyakran a legmélyebb és a legcsodásabb színárnyalatokkal gazdagítja az életet. Az iskolában köttetnek az első igaz barátságok és az első szerelmekre is ugyanitt kerül sor, amelyek egy életre az emlékezetünkbe vésődnek. Ebből kifolyólag élvezzétek ki ezt a csodaszép iskoláskort, ápoljátok a barátságokat és tartsátok tiszteletben a különbözőségeket. Próbáljatok meg úgy élni, hogy az egyediségetek ne kopjon el, hanem egyre csak gyarapodjon, és új tettekkel, jószívűséggel és szeretettel gazdagodjon.

Iskolaigazgatók, tanárok, szakmunkatársak és szülők, valamennyien felelősséggel tartozunk a tanuláshoz és fejlődéshez nélkülözhetetlen biztonságos és támogató környezet megteremtéséért az iskolai közösség valamennyi tagja számára. A 2023/2024-es tanévben megvalósuló nevelő-oktató munka tervezésekor és megvalósításakor kiemelt figyelmet szentelünk az erőszakkal, bántalmazással és elhanyagolással szembeni védelmi program, valamint a hátrányos megkülönböztetés és a kockázatos magatartás megfékezésére irányuló program végrehajtásának, hiszen az iskolának egy biztonságos helyet kell jelentenie a tanulói, a tanárai és a foglalkoztatottjai számára.

Iskoláztatásunk a jövőben ránk váró kihívásokkal való szembesülésre készít fel bennünket, és nagymértékben meghatározza jövőnket. Éppen ezért a tanügyi dolgozók szerepe rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen ezen az úton támogatást és védelmet kell nyújtaniuk a tanulók számára, ugyanakkor útmutatást is kell biztosítaniuk, valamint felkészíteni őket arra, hogy egy nap önállóan irányíthassák életüket. Ez valóban felelősségteljes szerep, mindazonáltal kivételes és magasztos.

Ahogyan eddig, úgy az idei tanév kezdetén is bízom az Önök erejében és elkötelezettségében, ennek jeléül munkatársaimmal együtt sok sikert kívánok a további munkájukhoz!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..