home 2024. február 22., Gerzson napja
Online előfizetés
Szabadkán is átadta jelöltlistáját a VMSZ
Kartali Róbert
2020.05.19.
LXXV. évf. 20. szám
Szabadkán is átadta jelöltlistáját a VMSZ

Negyedikként adta át hétfőn Szabadkán jelöltlistáját a Vajdasági Magyar Szövetség. A szükséges aláírásokat a párt még a rendkívüli helyzet kihirdetése előtt összegyűjtötte, csupán azért várt eddig, hogy a köztársasági és a tartományi szintű választási listákhoz hasonlóan Szabadkán is a négyes sorszámmal szerepeljen a VMSZ a választásokon — nyilatkozta a sajtónak dr. Pásztor Bálint, miután Szabadka Város Választási Bizottsága átvette a párttól a jelöltlistát.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai jelöltlistáján 67 név szerepel, tehát teljes listával indul az önkormányzati választásokon, a listaállításhoz 2560 aláírást mellékeltek — emelte ki dr. Pásztor Bálint. Mint mondta, a listán szereplők kapcsán a párt igyekezett nemcsak a nemek arányára vonatkozó törvényes feltételeket betartani, hanem arra is odafigyelt, hogy a város területéről, a falvakból és a városrészekből is legyenek jelöltek, valamint idősebbek, fiatalabbak és a különböző szakmákat, hivatásokat képviselők is egyaránt legyenek a listán.

— Egy erős listát sikerült összeállítani. Az ambíciónk az, hogy jó eredményt érjünk el a szabadkai városi választásokon. Azt szeretnénk, ha a város nem a balkanizáció irányába haladna a jövőben, hanem egy olyan közép-európai város lenne, mint amilyen volt is az elmúlt évszázadok folyamán. Azt gondolom, hogy egy jó programmal rendelkezünk, amelyet be is fogunk mutatni a következő hetekben a polgároknak. Elsősorban a magyar szavazók támogatására számítunk, de a programunk jó lesz a szerbeknek, horvátoknak, bunyevácoknak is, és azt reméljük, hogy ez egy győztes lista lehet.


Fotók: Kartali Róbert

Pásztor újságírói kérdésre válaszolva arra is reagált, hogy a Szabadkán élő kisnyugdíjasokat hátrányosan érintették az önkormányzat jelenlegi vezetőségének döntései, melyek alapján sokkal kisebb értékű csomagban részesültek, melyeket nem is kapott meg minden érintett.

— Nagyon sajnáljuk és fájlaljuk azt, hogy a szabadkai önkormányzati vezetés lebecsülte a nyugdíjasokat. A tartományi kormány meghozott egy ajánlást, amely az összes tartományi önkormányzatra vonatkozik. Ennek lényege, hogy minden önkormányzat biztosítson 2500 dinár értékben csomagot a 30 000 dinárnál alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők számára. Szabadkán ezt az összeget még megközelíteni sem sikerült. Megalázó a szabadkai nyugdíjasokra nézve, hogy 600-800 dinár értékű csomagot osztott a polgármester akkor, amikor Magyarkanizsán, Topolyán vagy Zentán betartották a tartományi kormány ajánlását az önkormányzati vezetők. Így történt ez számos más önkormányzatban is. Az is megalázó, és aggodalomra ad okot, hogy még mindig rengetegen jelzik azt, hogy nem kapták meg a csomagot. Ezért arra szeretnék kérni minden nyugdíjast, aki jogosult lett volna erre a segítségre, de nem kapta azt meg, hogy a következő napokban jelentkezzen. Ugyanakkor azt is remélem, hogy ez a nyugdíjas-csomagosztás mindenki számára egy tanulság volt itt Szabadkán.

Pásztor Bálint az elkövetkező kampányidőszakról is beszélt. Elmondása szerint a párt tiszteletben tartja a köztársasági válságstáb ajánlásait, és május végéig nem lesznek klasszikus választási kampányrendezvények, de abban is bíznak, hogy június elejétől erre is lehetőség adódik. Hozzátette, ez nyilván nem is olyan rossz, hiszen a lakosoknak szükségük van egy kis pihenésre a rendkívüli állapot után, és talán jobb is, ha most egy kicsit kikapcsolódnak. Mint mondta, meggyőződése, hogy június elejétől június 18-áig, azaz a kampánycsendig a Vajdasági Magyar Szövetségnek, csakúgy mint más listaállító pártoknak, elegendő ideje lesz arra, hogy bemutassa választási programját a polgároknak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..