home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Szabadkai villamos 50 – kiállítás és felhívás
2024.04.01.
LXXIX. évf. 13. szám
Szabadkai villamos 50 – kiállítás és felhívás

A kezdet és vég – 50 éve szüntették meg a szabadkai villamost című kiállítás Kirbus Edvard és Zlatko Jovanov (1949–2014) a villamos utolsó szabadkai útjáról készült fotóit, valamint a Szabadkai Városi Múzeum gyűjteményének városunk korai villamos történetére vonatkozó tárgyait mutatja be a Historicizmus Szabadkán című kiállítás keretében – a villamos ugyanis Szabadkán a historizmus időszakában indult első útjára, 1897-ben.

Kiállításmegnyitó: 2024. április 4., 18 óra, Szabadkai Városi Múzeum.

A Szabadkai Városi Múzeum ugyanakkor felkéri a lakosságot, hogy fotóikkal és a szabadkai villamossal kapcsolatos egyéb emléktárgyaikkal járuljanak hozzá Szabadka történelme ezen részének kollektív emlékezetéhez. Fényképek és egyéb tárgyak átadása személyesen a múzeum portáján (Zsinagóga tér 3.) lehetséges – cserébe az átadó igazolást kap a kézbesítésről –, vagy e-mailben a muzejsubotica@mts.rs címre. A teljes anyagot 2024. május 18-án mutatják be a Múzeumok Éjszakáján.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..