home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szabadkai 2. hely
Tóth Tibor
2022.02.10.
LXXVII. évf. 6. szám
Szabadkai 2. hely

Szabadkán 16. alkalommal tartották meg a Winter Classic elnevezésű veterán-jégkorongtornát, melyen négy ország (Magyarország, Szlovénia, Csehország, Szerbia) összesen 14 csapata vett részt. A 40 évnél idősebbek mezőnyében a szabadkai Spartacus a 2. helyen végzett, miután a döntőben 7:4 arányban alulmaradt a szlovén Jesenice csapatával szemben. Előzőleg a szabadkai együttes a szlovén Prevoje és a magyar Kiskőrös közös csapatát 8:2-re, a Fehérvárt egy rendkívül kiélezett mérkőzésen 4:3-ra, a belgrádi Čunjevi együttesét pedig 10:0-ra győzte le. A 3. helyet az újvidéki Vojvodina szerezte meg. A 30 év feletti mezőnyben nem volt szabadkai együttes, itt a végső győzelmet a Crvena zvezda szerezte meg, a szlovén Maribor és a belgrádi Noćne ptice előtt.

A torna után Sándor Zsolt fő szervező, aki a Spartacus színeiben minden mérkőzésen jégre lépett, elmondta, hogy a döntő előtt nagyobb vereségre számítottak, de tisztesen helytálltak a több klasszissal is felálló szlovén csapattal szemben.

— Ha ránézünk az eredményjelzőre, akkor leszögezhetjük, hogy tisztes helytállást tanúsítottunk, viszont az az érzésem, hogy a Jesenice annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez szükséges volt. Nagyon elégedettek vagyunk, nem számítottunk ugyanis arra, hogy eljutunk a 2. helyig. A szlovén csapatban több olyan játékos szerepelt, aki a 2014. évi szocsi olimpián játszott a 7. helyen végzett szlovén válogatottban, így a szabadkai közönség láthatta a válogatott akkori kapitányát, Tomaž Razingert, a kapus Robert Kristant és a szövetségi kapitányt, Matjaž Kopitart, aki Anže Kopitarnak, a Los Angeles Kings csapatkapitányának az édesapja. Elégedettek vagyunk a tornával, de nagyon megkönnyebbültünk, hogy befejeződött. Szeptember óta folyt a szervezés, és a torna előtti egy hónapban a tülkön ültünk, hogy melyik csapat mondja le szereplését a koronavírus miatt, hol vezetnek be különféle intézkedéseket. A csapatok is elégedettek, kivétel nélkül azt mondták, hogy jövőre visszatérnek — nyilatkozta Sándor, hozzátéve, hogy a következő veterántornának márciusban Kiskőrös ad otthont, de oda már minden valószínűség szerint jeges edzések nélkül utaznak el, mivel Szabadkán általában február végéig van jég.

Áprilisban Belgrádban rendeznek egy tornát, de a szabadkai veterán jégkorongozók Székesfehérvárra és Ausztriába is meghívást kaptak.


Buli a szabadkai kapu előtt


Sándor Zsolt (jobbról) és Ladóczki Csaba a Jesenice csapatkapitányával


A 40 éven felüliek döntőjét a Spartacus és a Jesenice vívta

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..