home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Szabadka újévi fényben ragyog  
2021.12.20.
LXXVI. évf. 50. szám
Szabadka újévi fényben ragyog  

Világító szökőkút, szánkó a Télapó mellé, világító hattyúk, szívek, lámpások, láncok, hópelyhek, a szerb zászló színeiben világító hengerek, 3D csomagok, pompás újévi fenyő a Népszínház feldíszített oszlopai előtt – mindezekkel bővült Szabadka újévi dekorációja és tette varázslatossá a várost. A legfiatalabbak élvezik leginkább az ünnepi varázslatot, de a város minden részén megjelenő különféle díszek kétségtelenül tetszőek.

Stevan Bakić polgármester szavai szerint Szabadka a karácsonyi és újévi ünnepeket minden eddiginél jobban kivilágítva várja.

„Új dekorációk beszerzésével törekedtünk arra, hogy Szabadka tereit, sétányait, utcáit minél szebbé tegyük, hogy városunk újévi pompában tündököljön. A körforgalmakat is megszépítettük. Így a „Dél” és a „Kelebia” körforgalmak 3D-s betűket kaptak, a zászló színeiben fénylő hengerek kerültek a város legjelentősebb útjaira, mint például a Palicsi út, a Belgrádi út és a Zentai út, meg a Tito marsall fasor” - mondta Stevan Bakić.

Újévi dekoráció díszíti a Köztársaság teret, a Szabadság teret, a Zsinagóga teret, a Jakob és Komor teret, a Fasizmus Áldozatainak terét és a Ferences teret, a Korzót, a Gubec Máté utcát, a Strossmayer utcát, a Dimitrije Tucovic utcát, a Tito Marsall fasort, a Petőfi Sándor utcát, a Rudić utcát, a Đuro Đaković utcát, a Maksim Gorkij utcát, a Petar Drapšin utcát, a Dušan cár, valamint a Prozivka település sétányát.

A szabadkai ünnepi idillbe beleillenek a hagyományos téli karácsonyi és újévi vásár újévi díszekkel díszített fa bódéi is. A vásár immár két hete kínálja Szabadka vendégeinek és polgárainak mindazt, amit a közelgő ünnepek jelentenek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..