home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szabadka területén a járványhelyzet továbbra is stabil
2020.07.08.
LXXV. évf. 28. szám
Szabadka területén a járványhelyzet továbbra is stabil

A COVID-19 okozta járványhelyzet Szabadka területén továbbra is stabil, bár az elmúlt hét napban növekedett az új fertőzöttek száma.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézetnek a városi törzskarhoz címzett tájékoztatója szerint 23 olyan koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak, kiknek állandó lakkhelyük Szabadka város területén van, míg a járvány kezdete óta összesen 98 személynél mutatták ki a COVID-19 fertőzést. Új haláleset nem volt így a koronavírus okozta szövődményekben elhunytak száma összesen három.

Hétfőtől, 2020. július 6-ától a Szabadkai Közegészségügyi Intézet RT-PCR tesztekkel vizsgálja a koronavírussal való fertőzöttséget. Az első két napban 19 mintát vizsgáltak meg, melyek közül 5 volt pozitív. Az öt új esetből négy személy szabadkai és egy topolyai lakos.

Az elmúlt 24 órában a Szabadkai Közkórház tüdőgondozó ambulanciáján összesen 19 olyan beteget vizsgáltak meg, kiknek lázuk és légzőszervi panaszaik voltak, és közülük három személyt utaltak kórházi kezelésre.

A kórház fertőző osztályán jelenleg összesen tíz pácienst kezelnek: három esetben a PCR teszt igazolta a fertőzöttséget, és hét személy még várja a vizsgálati eredményeket.

Abból a 7 mintából, melyeket tegnap küldtek PCR tesztelésre, négy volt pozitív. Közülük négyen tüdőgyulladással kórházi kezelésen vannak, míg annak a két személynek, kiknek enyhébb tüneteik vannak, házi karanténba kellett vonulnia.
A fertőző osztályon fekvő valamennyi beteg állapota stabil. A kórházi kezelésre szorult páciensek átlag életkora 59 év, közülük a legfiatalabb 25, a legidősebb pedig 74 éves.
Felszólítják a lakosságot, hogy maradéktalanul tartsák be a köztársasági válságstáb által elrendelt intézkedéseket. A város illetékes intézményei elvégzik a munka rájuk eső részét, az emberek dolga pedig az, hogy eleget tegyenek az intézkedéseknek és kövessék az utasításokat.

 Szabadka város válságkezelő törzskar


Fotó: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..