home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Szabadka: holnap ülésezik a vkt
Kartali Róbert
2023.02.01.
LXXVIII. évf. 5. szám
Szabadka: holnap ülésezik a vkt

Holnap tartja az idei második, sorrendben pedig a 32. ülését a Szabadkai Városi Képviselő-testület. Napirendjén összesen 16 pont szerepel. Ezeket dr. Pásztor Bálint, a vkt elnöke összegezte mai sajtótájékoztatóján.

Napirendre tűzték az idei évi helyi foglalkoztatási akciótervet. A város összesen 10 millió dinárt biztosít erre a célra — emelte ki Pásztor Bálint.

— Három alpontja fog megvalósulni ennek az akciótervnek az idei év folyamán. A nehezen foglalkoztatható személyek munkába állása az egyik cél, a másik az önfoglalkoztatás, a harmadik pedig a közmunkaprogram keretein belül történő foglalkoztatás. Összesen 10 millió dinárt biztosít a város ezekre a célokra, a Köztársasági Munkaközvetítő Szolgálat pedig mellé teszi a saját eszközeit, és mindez azt eredményezi, hogy 61 szabadkai polgár állhat munkába.

Ezenkívül napirendre kerül a környezetvédelmi költségvetési alap eszközeinek idei évi felhasználása.

— Ez azt jelenti, hogy megteremtjük a jogalapot, és azt követően hamarosan kiírásra kerülnek a pályázatok. Különböző válfajaira vonatkozik majd ez a környezetvédelemnek, a természetvédelemtől kezdve a regionális hulladéktároló működésének a biztosításán keresztül, a monitoringon át, és így tovább. Mindezekre az ökológiai célokra összesen 178,2 millió dinárt biztosítunk a költségvetésben. Ez jelentősen nagyobb összeg, mint a tavalyi volt, amikor környezetvédelemre 147,8 millió dinárt tudtunk elkülöníteni.

A vkt közvetkező ülésén elfogadják továbbá a város által létrehozott és működtetett alapoknak és alapítványoknak az idei működési tervét, illetve a tavalyi évi beszámolóikat.

— A januári ülésen hasonlót tettünk a közvállalatokkal kapcsolatban, most pedig az alapok és az alapítványok kerülnek sorra annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a működésük. Többek között a Rehák László Alap az egyik, amely a Rehák-kollégiumot működteti. Ezeket a munkaterveket, illetve beszámolókat most már február elején elfogadjuk, tavaly ezt a márciusi ülésen végeztük el.

Az ülés első pontja az a rendelet lesz, amely a város területén létesítendő 9999 kW teljesítményű naperőmű, valamint a csatlakozó kábelvezeték és többmódusú vezeték nyomvonala részletes szabályozási tervének kidolgozásáról szól. Ezt részletezve Pásztor Bálint elmondta, az erre vonatkozó szabályozási tervet még tavaly októberben fogadta el a városi képviselő-testület. Most ennek a módosításáról, bővítéséről van szó, megteremtik a feltételeit a megfelelő közlekedési és technikai infrastruktúra kialakításának. A valamikori Azotara helyén kiépülő erőműről van szó, összesen 23 hektáros területen.

Összesen 16 napirendi pont szerepel a holnapi ülésen, melyet Nebojša Crnogorac, a vkt elnökhelyettese vezet, mert az üléssel egy időben a köztársasági elnök jelenlétében a köztársasági parlament is ülésezik. Ott a koszovói jelentés szerepel napirenden, ezért Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselőként, frakcióvezetőként a belgrádi ülésen vesz majd részt.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..