home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Szabadka egy politikai játék áldozata
Rencsényi Elvira
2012.10.17.
LXVII. évf. 42. szám
Szabadka egy politikai játék áldozata

A városvezetőség még szeptemberben úgy döntött, hogy az idén télen nem fedi le a sétaerdei úszómedencét, mert a több mint harmincéves ballon életveszélyessé vált.

Emiatt nemcsak a polgárok, hanem a Spartacus Úszó-, Vízilabda- és Búvárklub tagjai is a Harcosok sorakozója lakótelepen létesült új uszodába kényszerülnének át. A hír hatalmas felháborodást keltett a klubtagok és a szülők körében is. Aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy megakadályozzák a sétaerdei úszómedence bezárását.
Az üggyel kapcsolatban Maglai Jenő, a VMSZ szabadkai elnöke elmondta: a sétaerdei medence egy politikai játék áldozata, amelyet a demokraták irányítanak.
— Teljes mértékben jogos a polgárok és a szülők felháborodása, hiszen egyértelmű, hogy a sétaerdei úszómedence befedésére szolgáló ballon nem életveszélyes, tehát minden további nélkül használható — mondta többek között Maglai. — A nagyobb gond azonban az, hogy a jelenlegi városvezetőségnek szándékában állt megszüntetni az ötvenéves Spartacus sportklubot, helyette létrehozni egy újat Spartacus Prozivka néven, amely az új úszómedence-komplexumban tevékenykedne. A VMSZ-nek az utolsó pillanatban sikerült megmentenie a fél évszázados sportklubot a teljes megsemmisüléstől.
Maglai szerint a demokraták egyes cégeket és sportklubokat preferálnak, a többi működését viszont ellehetetlenítik.
— Ennek véget kell vetni, és a VMSZ azon lesz, hogy utánajárjon ezeknek a dolgoknak. Kivizsgáljuk például azt, hogy a Harcosok sorakozója lakótelepi új úszómedencében alkalmazott belgrádi illetőségű cég hogyan kaphatott működési engedélyt, milyen bizonylatuk van arról, hogy a mi gyermekeinket, sportolóinkat oktathatják az eddigi szakemberek helyett. Azt is kiderítjük, hogyan történhetett meg, hogy az új uszoda működtetésére a városi költségvetésből átütemeztek 7 millió dinárt, miközben a régi, a sétaerdei uszodára nem jut pénz. Nekem személy szerint meggyőződésem, hogy a sétaerdei uszoda lefedésére használatos ballon nem életveszélyes, így üzembe kell helyezni, és a sportolók, illetve a polgárok rendelkezésére bocsátani. Az állítólagos 18 millió dináros kiadás is irreális, amit a városvezetőség az uszoda télen történő üzemeltetéseként könyvel el. Az úszómedence egész télen át való fűtése és üzemeltetése 3-4 millió dinárból megoldható.
Maglai Jenő szerint a jelenlegi városvezetőség valószínűleg a sétaerdei úszómedence mellett felállított vaskonstrukció megfelelő konzerválásáról sem gondoskodott, noha erre számos ígéret elhangzott.
— Ehhez a városi költségvetést kellene rendbe tenni, hiszen a konzerváláshoz pénz kell. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a szóban forgó beruházás, akárcsak a Népszínház épülete és a bekötőút kiépítése köztársasági támogatással történhet meg. Amíg a demokraták vannak hatalmon Szabadkán — még ha rendben is lenne a város költségvetése —, a köztársaság egyetlen dinárt sem juttat a beruházásainkra. Így esett Szabadka is egy politikai játék áldozatául.
Az üggyel kapcsolatban kíváncsiak voltunk Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportügyekkel megbízott tagjának a véleményére is, de ő megkeresésünkre nem nyilatkozott, még csak válaszra sem méltatott bennünket. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..