home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szabadka Város Helyi Polgári Jogvédő Hivatalának közleménye
2021.12.22.
LXXVI. évf. 51. szám
Szabadka Város Helyi Polgári Jogvédő Hivatalának közleménye

Az újvidéki Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat által kiadott fizetési felszólítások ügyében több polgártársunk fordult a napokban Szabadka Város Helyi Polgári Jogvédő Hivatalához.

A közvállalat a felszólításokat a Pénzügyminisztérium Adóigazgatósága által kiadott határozatok alapján postázta a lakosságnak, mely határozatok a 2016.12.31-éig esedékes és ki nem fizetett lecsapolási díjra vonatkoznak.

Azoknak a polgároknak, akiknek bármilyen kétségeik vannak a tartozásokat illetően javasoljuk, hogy írásban nyilatkozzanak a felszólítással kapcsolatban, vagyis kérjék ki a Pénzügyminisztérium Adóigazgatóság által kiadott végzéseket, valamint a tételes kivonatokat a befizetésekről és tartozásokról mind ezt a felszólítás átvételétől számított 5 napos törvényes határidőn belül. Ily módon letisztáztathatják a lecsapolással kapcsolatos vitás kérdéseket, ugyanis a felszólításból nem állapítható meg sem az adósság jogalapja, sem az, hogy melyik parcellára, annak nagyságára és mely időszakra vonatkozik, illetve, azaz elévült-e a követelés.

Szabadka Város Ombudsman Hivatala elkészítette a fent említett nyilatkozat szövegmintáját, amely átvehető az irodában, ahol a lakosok szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak. Emellett a helyi ombudsman és helyettesei továbbra is tartanak fogadóórákat az peremvárosi helyi közösségekben, az eddig megszokott beosztás szerint. A környező falvak lakossága ebben a kérdésben is saját helyi közösségükben kérhetnek segítséget az ombudsmantól és helyetteseitől.

Szabadkán, 2021.12.21-én
Tóth Szalai Erika
Szabadka város
helyi ombudsmanja

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..