home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Stevan Bakić polgármester meglátogatta a Szabadán 2023-ban elsőként született babát
2023.01.05.
LXXVIII. évf. 1. szám
Stevan Bakić polgármester meglátogatta a Szabadán 2023-ban elsőként született babát

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma meglátogatta a Szabadkai Közkórház Szülészeti Osztályán Kollár Martinát (27), akinek elsőként született gyermeke Szabadkán az új 2023. évben. A kislány a Mirabel nevet kapta. A polgármester gratulált és 100.000 dinár értékű vásárlási utalványt adott át neki, valamint alkalmi ajándékokat az újszülöttnek, öt éves Mirel bátyjának és nővéreinek Mirellának (3) meg Meláninak (1).

A polgármester gratulált a büszke édesanyának és jókívánságait fejezte ki, hogy férjével sok szeretetben, türelemmel és odaadással neveljék négy gyermeküket. Minden jövendőbeli szülőnek azt üzente, hogy mind országuk Szerbia, mind városuk támogatását élvezni fogják.

„Szabadka önkormányzata rendszeres pénzbeli támogatást nyújt minden kismamának és édesanyának, a köztársasági intékedéseknek köszönhetően pedig, a gyermekes családoknak nyújtott pénzbeli támogatás révén a negyedik gyermek születése esetén 2.569.896,36 dinár összegre jogosultak 120 egyenlő, 21.415,80 dinár összegű havi részletben, valamint egyszeri 5.948,84 dinár összegű egszeri támogatára a gyermek számára szükséges dolgok beszerzésére.“-emelte ki Stevan Bakić.

Emlékeztetett arra is, hogy amennyiben az anya munkanélküli, a tartománytól 15.000 dinár összegű anyasági pótlékra jogosult a gyermek két évies koráig.

„Ez a születéstámogatási intézkedéscsomag része, amelyet Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke erőteljesen támogat, és amely segít a negatív demográfiai irány megállításában.“ – hangsúlyozta Stevan Bakić.

Kollár Martina megköszönte a szabadkai önkormányzatnak és Stevan Bakić polgármesternek a támogatást és a mai látogatást. Köszönetet mondott az orvosoknak és az egészségügyi személyzetnek is a gondoskodásért, amelyben részesítették.

„A szülés a legnagyobb rendben zajlott, a baba jól van. Ma elhagyhatjuk a kórházat és hazamehetünk Oromra, ahol már izgatottan várnak bennünket, a férjem Márió, aki nagyon boldog,  és három gyermekünk, Mirel, Melisa és Melani.

Kollár Mirabelen (2900 gr, 50 cm) kívül, aki január 1-jén 01.50 órakor jött a világra, az év első napján még két kislány és egy kisfiú született.

A 2023-ban elsőként született baba látogatásán részt vett dr. Saša Dželebdžić, a közkórház mb. igazgatója és Vesna Bosančić, a Polgármesteri Hivatal kabinetfőnöke és sajtófelelőse.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..