home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Stevan Bakić polgármester gratulált az államiság napja alkalmából
2022.02.15.
LXXVII. évf. 6. szám
Stevan Bakić polgármester gratulált az államiság napja alkalmából

Tisztelt Polgárok, kedves szabadkaiak, ezúton gratulálok a Szerb Köztársaság államiságának napja alkalmából!

218 év telt el a sorsdöntő Sretenje, a nagy ünnep óta, melynek napján 1804-ben Šumadija hősei elindították az első szerb felkelést, a nehéz és bizonytalan küzdelmet, melynek köszönhetően megújult a szerb állam.

Államiságunk ünnepe nem jöhetett volna létre a szabadság és a függetlenség nélkül, melyért a szerb nép e nagy cél köré tömörülve egységesen küzdött.

Karađorđe, Veljko hajdúk, Miloš Obrenović, Milenko Stojković és a többi felkelővezér hőstetteit a szerb nép Bácskától Metóhiáig, a negotini vidéktől a knini vidékig ünnepelte, és örökké ünnepelni fogja ebben az egész térségben.

Mi most egy szabad országban, a szabad szerb államban utakat építünk ezeken a szabadságot megvédő hősi vidékeken, és azokról a jeles emberekről nevezzük el őket, akiknek nem tudjuk eléggé leróni hálánkat.

Most békében küzdünk és győzedelmeskedünk, hogy értelmet adjunk minden háborúnak és lázadásnak, melyekkel két évszázada védjük a szabadság vívmányait.

Jelenleg minden eddiginél nagyobb szükségünk van a felkelők korszakát jellemző egységre és elkötelezettségre, hogy tovább haladjunk a fejlődés útján.

Ennek nevében kívánok minden jót ezen az ünnepen.

Dicsőség lázadóinknak és az államférfiainknak!

Éljen Szabadka! Éljen Szerbia!

Stevan Bakić 
Szabadka polgármestere

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..