home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Stevan Bakić polgármester: Az oltakozás az egyedüli megoldás
2021.07.16.
LXXVI. évf. 28. szám
Stevan Bakić polgármester: Az oltakozás az egyedüli megoldás

Tisztelt szabadkaiak!

Azonnal rátérnék üzenetem lényegére, ez pedig, hogy csakis nagyobb arányú átoltottsággal tudjuk irányítás alatt tartani a járványhelyzetet, és ezzel együtt megszervezni mindazokat a rendezvényeket és eseményeket, amelyeket megszoktunk és szívesen látogatunk városunkban, és amelyekről a 2020. évben kénytelenek voltunk lemondani. A fertőzöttek száma ismét növekszik, ezért még egyszer szeretnék minden szabadkai lakost, de különösen a fiatalokat felkérni, hogy vegyék fel a védőoltást, és ezzel őrizzük meg városunkban a normális életnek ezt a szintjét, amit egészen biztosan nem leszünk képesek megtartani, ha az átoltottság szintjét nem növeljük.

Az előző, június végén közzétett felhívásom óta eltelt időszakban Szabadkán további 1.633 személy vette fel a második, 1.495-en pedig az első adag oltást. A mai nappal bezárólag összesen 45.706 szabadkai polgár kapta meg a védőoltás mindkét adagját. Ez a lakosság teljes létszámának 41,07%-a, a jelenlegi helyzet reális felmérése, és nem az egy évtizede végzett népszámlálás adatai szerint. Ez az arány elmarad az országos átlag mögött, és nem elegendő ahhoz, hogy az elkövetkező hónapokban a járványhelyzetet a jelenlegi szinten megtartsuk.

Ezért ismételten felkérem mindazokat, akik eddig még nem vettek részt a tömeges immunizáción, hogy látogassák meg az Új városházán működő oltópontot, és vegyék fel a rendelkezésre álló vakcinák valamelyikét, melyek közül bármelyik külön bejelentkezés nélkül is hozzáférhető, kivéve a Sputnjik V. oltóanyagot, amelyhez be kell jelentkezni az e-uprava kormányablakon keresztül, a: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ címen, vagy a 0800 222 334 telefonszámon.

Ismét emlékeztetnék arra, hogy a lakosság 70-től 90%-os átoltottsága nélkül nem tudunk megfelelőképpen védekezni a vírus ellen, és az év végéig egészen biztosan még sok szabadkai fog súlyosan megbetegedni a koronavírustól, amit már mindannyian szívesen elfelejtenénk, de éppen ez az, amit nem tehetünk meg.

A tények, melyeket itt felsoroltam, nem a saját találgatásaim és következtetéseim, hanem olyan adatokon alapulnak, melyeket a helyi és az országos egészségügyi szakemberek ismertettek. Az én kötelességem, hogy megismertessem a nyilvánosságot azzal, ami az orvosok szerint történni fog, ha nem használjuk az egyedüli fegyvert, amink e vírus ellen van, ez pedig a védőoltás. Az új, delta variáns tovább bonyolítja a helyzetet, tovább növelve a bizonytalanságot. Az ismételt tömeges megbetegedésnek újra lesznek törvényes következményei is. Tisztában kell lenniük azzal, hogy abban az esetben kénytelenek leszünk ismét rendkívüli állapotot kihirdetni, bezárkózni, és korlátozni a város életét. Ez pedig a legutolsó dolog, amit szeretnénk.

Az elmúlt néhány hónapban jelentősen megnőtt az események és összejövetelek száma, és ez mindannyiunknak jól esett, mert már hiányzott az együtt töltött idő, a művelődési és sportesemények, a nyaralás és az utazások. Ezért kérem, tegyünk azért, hogy továbbra is oly módon tudjuk élvezni a sportot, a turizmust, a vendéglátást és a kultúrát, amit azoknak köszönhetően értünk el, akik az előző időszakban felvették az oltást. Most tegyék ezt meg azok is, akik ezt eddig elmulasztották! Ha nem magukért, akkor szeretteik, a városunk és országunk miatt.

Szabadkán, 2021.07.16-án

Stevan Bakić

POLGÁRMESTER

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..