home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Stevan Bakić gratulációja az államiság napja alkalmából  
2023.02.15.
LXXVIII. évf. 7. szám
Stevan Bakić gratulációja az államiság napja alkalmából  

Tisztelt Polgárok, Kedves Szabadkaiak! 

Ezúton gratulálok a Szerb Köztársaság államiságának napja alkalmából. Köztársaságunk államisága megünneplésének napján emlékezünk az első szerb felkelés évfordulójára is, Szerbia újkori történelmének egyik legfontosabb eseményére, amely a török​​uralom alóli végleges felszabadulásért és a feudalizmus felszámolásáért vívott harc kezdetét jelentette, valamint a szerb államiság kezdetét jelentő alkotmány Gyertyaszentelő (Sretenje) napján történő kihirdetésének évfordulója. 

Kötelességünk emlékezni arra, hogy ezen a napon, 1804. február 15-én Gyertyaszentelő napján Karađorđe vezér vezetésével megkezdődött az első szerb felkelés, majd 1835-ben elfogadták a sretenjei alkotmányt, Szerbia első modern alkotmányát, amely Szerbia egyik legliberálisabb alkotmánya volt. 

Ma minden eddiginél nagyobb szükségünk van a felkelés korszakából ismert egységre és elkötelezettségre, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben tovább tudjunk haladni a fejlődés és a haladás útján. Ennek nevében kívánok önöknek minden jót ezen az ünnepnapon, és hogy minden következő Gyertyaszentelő újabb sikereket hozzon számunkra. 

Dicsőség felkelőinknek és államvezetőinknek!  

Éljen Szabadka! Éljen Szerbia!  

Stevan Bakić 

Szabadka polgármestere 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..