home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Sportos ajándék: műfüves focipályát adtak át Muzslyán
Kónya-Kovács Otíla
2021.01.04.
LXXV. évf. 53. szám
Sportos ajándék: műfüves focipályát adtak át Muzslyán

Noha így az év végi összegzésekkor megállapítható, hogy nem valami jó esztendőt zárunk, a muzslyai Lehel Sportközpont szemszögéből mégiscsak sikeresnek mondható a lassan mögöttünk lévő év, hiszen egy új, műfüves pályát kapott ajándékba. Bizonyára sok fiatalnak vált emlékezetessé az a december végi nap, amikor felavatták a kisfocipályát, és egy baráti mérkőzést játszhattak le a legfiatalabbak.

A topolyai TSC Labdarúgó Akadémia egyik alközpontja a muzslyai Lehel Labdarúgó Klub, és ennek köszönhetően épült meg Magyarország Kormányának támogatásával a focipálya, melynek értéke mintegy 55 000 euró. Tölgyesi Huba, a TSC marketingmenedzsere elmondta, folyamatos az alközpontok fejlesztése, igyekeznek segíteni a kluboknak.

Ünnepélyes csoportkép a pályaavató után

— A fő célunk, hogy a gyerekek színvonalasan és megfelelő környezetben tudjanak labdarúgással foglalkozni, edzeni. Tudni kell azt is, hogy az ilyen alközpontokban pályán kívül általunk vezetett edzők is dolgoznak, tehát megfelelő szakemberek foglalkoznak a fiatalokkal. A másik fő célunk, hogy ezáltal minél jobban felszínre kerüljenek azok a tehetségek, akik esetleg a későbbiekben tudnak csatlakozni a TSC-hez és a mi akadémiánkhoz. Egy ilyen műfüves kispálya értéke mintegy 55 000 euró, és ebből az összegből sikerült kiépíteni ezt a 40 méter hosszú és 20 méter széles focipályát — mondta Tölgyesi Huba.

A házigazdák nevében Sztojkó József, a helyi közösség és a városi tanács tagja köszönte meg az adományt, hogy egy ilyen szép sportpályával gazdagították a Lehel Sportközpontot.

Kurunczi Csaba edző és (az egyik) kis csapata

— Muzslyán, de Nagybecskereken is egyre népszerűbb a futball mint tömeges sport, így a Lehel is dicsekedhet azzal, hogy nagyszámú, bejegyzett labdarúgója van, 130 aktív focistát számlál ugyanis a klub, ebből 90 kiskorú, akivel külön foglalkoznak a hozzáértők. Az ajándékba kapott műfüves pályáért nagyon hálásak vagyunk, mert hozzájárul majd ahhoz, hogy jobb minőségűek, biztonságosabbak és sikeresebbek legyenek az edzések is. Valójában nagy jelentősége van nemcsak a Lehel és Muzslya szemszögéből, hanem a városra tekintve is, hiszen ritkaságszámba mennek az ilyen sportpályák, és bizonyára szívesen használják majd — nyilatkozta Sztojkó József.

Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket 

Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere elmondta, a Bega menti városban összesen hat labdarúgó-iskola működik, és szinte mindegyik azzal a gonddal küzd, hogy nincs megfelelő helye az edzésekre. Most Muzslyán ez a gond megoldódott hála a klubok együttműködésének, a TSC segítségének. Immár egy nagyon jó minőségű pályát vehetnek birtokukba az edzések során a gyerekek. Hozzáfűzte, hogy Nagybecskereken valóban az egyik legnépszerűbb sportnak számít a labdarúgás, hiszen mintegy 30 klubról tudnak, melyben 2500 bejegyzett játékos edz, a város területén csaknem 40 füves pálya is létezik, és igazán ez számít az egyik legtömegesebb sportnak. Nagybecskerek egyébként jövőre, 2021-ben Európa sportvárosa lesz, és a sportok népszerűsítése is a feladatai között szerepel. A városvezetők célja, hogy teljes egészében felújíttassák a központi labdarúgópályát, melyet az idei, járványos évben nem sikerült befejezniük.

Váci Mihály, a Lehel Labdarúgó Klub elnöke lelkesen magyarázta, hogy a jövőben bizonyára még több fiatal kíván majd az egyesülethez csatlakozni, hiszen a feltételek egyre jobbak a legnépszerűbb sportág műveléséhez. A műfüves pályáért nagyon hálásak, nemcsak a klub tagjai, hanem a falu polgárai is értékelik ezt az anyaországi támogatásból megvalósított létesítményt. Mint kifejtette, nem állnak le, továbbra is azon tevékenykednek, hogy minél jobb edzési lehetőségeket teremtsenek, így a terveik között szerepel, hogy bevonják ezt a műfüves kisfocipályát, amivel megoldanák a téli időszakban az edzéseket.

Váci Mihály, a Lehel Labdarúgó Klub elnöke, Sztojkó József, a városi tanács és Muzslya Helyi Közössége Tanácsának tagja, Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere és Tölgyesi Huba, a topolyai TSC marketingmenedzsere vágta át ünnepélyesen a szalagot

Kurunczi Csaba, az egyik edző, aki a legfiatalabbakkal van megbízva, örömmel állapította meg, hogy ezzel a műfüves pályával nagyon sokat kaptak, hiszen ezentúl nem kell más klubok termét, edzőpályáját bérelni, máshol gyakorolni, hanem a focisták a helyszínen tudnak edzeni. Köztudomású, hogy Muzslyán nagyon népszerű ez a sport, és a gyerekek tömegesen járnak az edzésekre, már női csapatuk is van, hiszen mintegy harminc kislány is játszik a Lehel színeiben. Jelen pillanatban egy kis, úgyszólván téli szünidőt kaptak a labdarúgók, így január 15-éig tart a pihenő, de azután újult erővel folytatják a munkát, az edzéseket, hiszen több ligában, szinte a legfiatalabbaktól a felnőttcsapatokig minden korosztályt versenyeztetnek is.

Barátságos mérkőzés

A szülők ugyancsak hozzájárulnak a klub minél hatékonyabb működéséhez, hiszen a gyerekeket rendszeresen járatják az edzésekre, de más tevékenységben is mindig lehetett rájuk számítani. Ők is együtt örülnek a kicsikkel, hogy immár ezen a szép, műfüves pályán lehet edzeni, természetesen bízva abban, hogy ez majd a sikereikhez is hozzájárul.

A gyerekek jól tudják, mennyire fontos, hogy — ha csak lehetséges — elkerüljék a sérüléseket, márpedig a műfüves pályán való játék, edzés sokkal biztonságosabb.

A legfiatalabb focisták ténylegesen is felavatták az ajándékba kapott pályát, hiszen a Lehel és a TSC legifjabb csapata játszott egymással barátságos mérkőzést. Noha a végeredmény ezúttal igazán nem számított, mégis meg kell jegyezni, hogy valóban profi módon rúgták a bőrt a hét-nyolc éves gyerekek, mert mindkét csapat három-három gólt lőtt.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..