home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Sorsszerű véletlen dönthetett életekről 1956 után
MTVA
2022.10.31.
LXXVII. évf. 43. szám
Sorsszerű véletlen dönthetett életekről 1956 után

A forradalom leverése után csaknem kétszázezer ember hagyta el Magyarországot, de nem mindenkinek sikerült disszidálnia. Egy ilyen történetről szól az Elveszett idők legutóbbi része. Az M5 saját gyártású drámája három szökésben lévő forradalmárt mutat be, rajtuk keresztül pedig azt, hogy milyen véletleneken múlhatott abban az időben egy ember élete.

Vasárnap este vetítette az M5 kulturális csatorna Elveszett idők című saját gyártású drámájának második részét. A történet középpontjában vonaton menekülő forradalmárok állnak, akik tudják, hogy Budapesten bitófa vár rájuk, mivel részt vettek a fegyveres összecsapásokban. Próbálnak valamilyen hihető történetet kitalálni, amely megmentheti az életüket.

Az esti pusztában megállított vonaton a határőrök elemlámpáinak kereső fénye elől nem tudnak elbújni, csak a véletlenben bíznak, ha már az igazság, a gondviselés nem segít rajtuk. Az óra egyre csak ketyeg, és végül a véletlen nem áll melléjük. Hármójuk közül egyvalakit elvisznek. De ki vagy mi dönt egy ilyen helyzetben? A sors szolgáltat-e igazságot akkor, amikor minden egy gyufaszálon múlhat?

Ezeket a feszült pillanatokat mutatta be az Elveszett idők Véletlen című epizódja, amely az alábbi linkre kattintva nézhető újra. link

Az Elveszett idők hétköznapi emberek szemszögéből ábrázol egy olyan korszakot, amikor a rettegés határozta meg a mindennapokat. Az M5 drámája három korszakot ölel fel: az ’56-os forradalom és szabadságharchoz vezető időszakot, a véres megtorlás eseményeit, majd a Kádár-rezsim éveit.

Elveszett idők - második évad: vasárnap esténként 21 órától az M5 csatornán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..