home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Sorozatmustra
Brasnyó Zoltán
2023.08.31.
LXXVIII. évf. 34. szám
Sorozatmustra

Csúszik az Emmy — Poe-adaptáción dolgozik Mike Flanagan — Visszatér John Wick — ezúttal a kisképernyőre

Csúszik az Emmy

A televíziós díjak jelöltjeit már ismerjük, az elismerések átadása azonban csúszni fog. Eredetileg szeptember 19-ére tervezték a nagy presztízsű Emmy-gála megszervezését, ám a kettős hollywoodi sztrájk miatt legkorábban állítólag csak jövőre, nagyjából január közepe táján tudják megtartani, sőt az is biztosnak látszik, hogy majd csak a január 7-ei Golden Globe után. Ami a jelöléseket illeti, a legnagyobb favoritnak a Fehér Lótusz, az HBO produkciója számít, 23 jelöléssel. Az Utódlás, a Ted Lasso és a The Last of Us is versenyben van, sőt Jenna Ortega is reménykedhet az Emmyben a Wednesdayben nyújtott alakításáért. A forgatókönyvírók májusban, a színészek pedig júliusban kezdtek tüntetni, a szakszervezeteknek ugyanis nem sikerült megállapodniuk a nagy stúdiókkal a bérekről, juttatásokról és jobb munkafeltételekről.

Poe-adaptáción dolgozik Mike Flanagan

Mike Flanagan korunk egyik legjobb és legkreatívabb horrorrendezője, és bár úgy tűnik, a műfaj virágzik — hiszen sok ilyen sorozat kerül fel a streamingoldalakra —, csak kevés igazán maradandó horrorsorozat marad meg az emberekben. A Netflixen debütált A Hill-ház szelleme vagy a Mise éjfélkor üdítő kivételek voltak, melyek bár a számítógépes trükkök és animációk tekintetében elmaradtak az óriási költségvetésű filmektől, az atmoszférájuk és a forgatókönyv nagyon a helyén volt. Mike Flanagan mostantól már az Amazonnak dolgozik, maradt azonban még egy régi tartozása — szerződése értelmében — a Netflix felé: az Edgar Allan Poe novellájából készülő Az Usher-ház vége, melynek premierje az idén október 12-én lesz. Egy irodalmi klasszikus, mely eredetileg 1839-ben jelent meg, ma már modernizálva kerül a nézők elé. Roderick Usher súlyos beteg, ezért a történet mesélőjétől kér segítséget, aki a gazdag, de kísérteties birtokra utazik. Sötét titkok jönnek felszínre, csontvázak esnek ki a szekrényből (talán szó szerint is), és megannyi furcsaságra derül fény. A sorozat 8 epizódból áll majd, melyek egyszerre kerülnek fel a Netflixre október 12-én. Mások mellett Mark Hamillt, Carl Lumblyt, Carla Guginót és Bruce Greenwoodot is láthatjuk majd benne.

 

Visszatér John Wick — ezúttal a kisképernyőre

A tavasszal véget ért a John Wick-mozifilmsorozat a 4. résszel, ám a karakter kapcsán már régen megtanultuk, hogy semmi sem végleges: állítólag lesz majd 5. rész, de addig is jöhetnek a spinoffok, első körben a The Continental és a Ballerina is, ez utóbbi Ana De Armasszal. A The Continental a John Wick-univerzum előzménysorozata, a megbízások a New York-i hotelből indulnak, ahol a bérgyilkosok legújabb küldetéseiket veszik át Winston Scottól. A filmben még Ian McShane játszotta a főnök szerepét, a sorozatban viszont már Colin Woodell veszi át ezt a karaktert. Mivel a John Wick hősei egy alternatív világban élnek, ezért számos történelmi leszámolásnak lehetünk majd tanúi, a sztori központjában pedig Winston Scott lesz, vagyis az ő felemelkedését nézhetjük majd. Kisebb szerepben egyébként Mel Gibson is feltűnik majd a The Continentalban. A Peacock nevű streamingoldalon szeptember 22-én debütál majd a sorozat.

nyitókép: www.iec.ch

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..