home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Sorozatlesen
Brasnyó Zoltán
2021.09.09.
LXXVI. évf. 35. szám
Sorozatlesen

Jön a Cowboy Bebop! — Alapítvány — A Jeopardy!-botrány

Jön a Cowboy Bebop!

A kultikus animesorozat eredetileg 1998-ban jelent meg, és sikeresen vegyítette a westernt, a noirt és a sci-fi-űrkalandokat. A titka a karaktereiben rejlett, akik viccesek, lazák, de leginkább eredetiek voltak. Szinte furcsa, hogy miért kellett húsz évet várni az élő szereplős változatra. A Netflix november 19-én végül teljes gőzzel belevág a Cowboy Bebop sorozatba, melynek főbb szerepeiben John Cho (Spike Spiegel), Daniella Pineda (Faye Valentine) és Mustafa Shakir (Jet Black) játsszák a szabadúszó űrfejvadászokat. A forgatókönyvet Christopher L., a Thor-filmek és a The Mandalorian írója készítette, de a produkcióba szerencsére az eredeti alkotógárda is beszállt: az eredeti anime showrunnere, Vatanabe Sinicsiró és Jatate Hadzsime. A rajzfilmsorozat másik erőssége a nagyszerű jazzbetétekben és muzsikában rejlett: ha hűek maradnak az eredeti szellemiségéhez, akár még kultsorozat is lehet az élő szereplős változatból.

 

Alapítvány

Minden idők egyik legfontosabb sci-fi-regénysorozata, Isaac Asimov Alapítványa eddig még sohasem költözött sem a nagyvászonra, sem a kisképernyőre. Az idén ősszel azonban végre megváltozik mindez: az Apple TV kínálatába kerül a távoli jövőben játszódó klasszikus. A sorozat előzetese egyébként máris megtekinthető a legnagyobb videómegosztókon. Főszereplője Jared Harris, aki dr. Hari Seldont formálja meg, a matematikust, aki a tudomány eszközeivel képes „megjósolni” a jövőt. Harrist egyébként legutóbb az HBO Csernobil című sorozatában láthattuk. Seldon jóslata szerint a több ezer éve regnáló Galaktikus Birodalom elbukik, ami pedig az emberiségre vár, az 30 000 év káosz. Nem ez az első alkalom, hogy Asimov hat kötetből álló művét megfilmesítenék: még 2017-ben is tettek rá kísérletet, ami végül kudarcot vallott. Az új változatot szeptember 24-én láthatja a közönség, elsősorban az Apple TV streamingplatformján.

 

A Jeopardy!-botrány

A Jeopardy! című legendás, amerikai kvízműsor magyar megfelelője talán a Vágó István-féle Mindent vagy semmit! lehetne, ez utóbbi azonban a nyomába sem ér az eredeti örökségének: a Jeopardy! 1964 óta fut a tengerentúlon, több mint 8000 epizódot élt meg, és rekordmennyiségű Emmy-díjat zsebelt be. A műsorvezetője harminchét évadon át Alex Trebek volt, aki tavaly hunyt el hasnyálmirigyrákban. A Sony Pictures TV az utódot Mike Richards személyében jelölte ki, aki korábban a vetélkedő producere volt. Kilenc nap után viszont kitört a balhé: egy 2013—2014-ben felvett podcastben Richards többször is rasszista és szexista kijelentéseket tett, miután pedig a sajtóban szembesítették egykori támadható megnyilvánulásaival, Richards magától hagyta ott a műsorvezetői széket. Érdekesség, hogy továbbra is ő marad a vetélkedősorozat vezető producere. A történetnek ezzel még nincs vége, hiszen időközben meglett az új — de egyelőre átmeneti — utód is, aki nem más, mint a Big Bang Theory, vagyis az Agymenők sztárja, Mayim Bialik. Ő volt az, aki Sheldon kedvesét, Amy Farrah Fowlert játszotta a rendkívül népszerű vígjátéksorozatban. Egyelőre nem ismert, hogy milyen tervei vannak a Sonynak az óriási rajongóbázist magáénak tudó Jeopardy! végleges házigazdája kapcsán. Egy kicsit olyannak tűnik a helyzet, mintha egy valódi, minden szempontból makulátlan trónörököst kellene találniuk a feladatra.

Képek: tvline.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..