home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Sikert sikerre halmozó vitorlázók
Tóth Tibor
2022.05.04.
LXXVII. évf. 18. szám
Sikert sikerre halmozó vitorlázók

A Palicsi Vitorlásklub versenyzői több jelentős regattán vettek részt az elmúlt időszakban. A Palicsi-tavon 76. alkalommal tartották meg a május 1-jei regattát, melyet az országos bajnokság keretében is pontoztak.

A háromnapos versenyen összesen 113 vitorlázó (105 Szerbiából, 8 Magyarországról) vett részt. Az időjárási viszonyok kedvezőnek bizonyultak, így a szervezők mind a kilenc futamot megtartották. A házigazda Palicsi Vitorlásklub tagjai közül Boja Krisztina az 1. helyen végzett az ILCA 6-os osztály összesített versenyében és a lányok mezőnyében is, Dario Bešić pedig a fiúk ILCA 4-es osztályában arany-, összesítettben pedig ezüstérmet nyert. A dobogó második fokára állhatott még Nenad Zakić (optimista hajóosztály összesítettben és a fiúk mezőnyében) és Fürsztner Bálint (finn hajóosztályban), míg Danilo Bešić ILCA 7-es osztályban a 3. helyen fejezte be a versenyt. A palicsi klub tagjait Boja István és Dejan Zakić készítették fel a viadalra. A palicsi klubból Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Luka Sretenović, Kovács Roland, Tijana Zakić, Marko Atić, Veréb Dusán, Újházi József, Cseszkó Dávid, Kovács Róbert, Harangozó Viktor és Dubicsanac Attila is sikeres versenyen vannak túl. Május 6-a és 8-a között Palicson tartják meg a délkelet-európai nyílt kupaversenyt az optimista hajóosztály részére, május 14-én és 15-én pedig a tartományi nyílt bajnokságnak ad otthont a Palicsi Vitorlásklub.

Nenad Zakić a horvátországi Medulinban a IV. Clivo Sailing Kupán szállt hajóba, és a 136 vitorlázó között az előkelő 20. helyet szerezte meg, Boja Krisztina és Danilo Bešić pedig Franciaországban az ILCA 6-os és ILCA 7-es U21-es Európa-bajnokságon képviselte sikeresen a klub és az ország színeit.

Az Újvidéken megtartott húsvéti futamon Tijana Zakić összesítettben a 2., Cseszkó Dávid pedig a 12 éven aluli fiúk mezőnyében a 3. helyen végzett optimista hajóosztályban, míg Marko Atić, mint a verseny legfiatalabb vitorlázója, külön elismerést vehetett át.

A Reful Vitorlásklub szervezésében megtartott Reful Kupán a Palicsi Vitorlásklub tagjai közül Nenad Zakić (optimista, összesítettben), Tihomir Zakić (finn hajóosztály) és Kovács Róbert (ILCA 7 hajóosztály) az 1., Harangozó Viktor (finn hajóosztály) pedig a 3. helyen végzett.


Fotók: Palicsi Vitorlásklub

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..