home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Sikeres szüreti bál Doroszlón
DAUTBEGOVICS Zoltán
2012.09.26.
LXVII. évf. 39. szám
Sikeres szüreti bál Doroszlón

A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület tánc- és zeneszakosztálya szep-tember 15-én nagy sikerrel rendezte meg a tavaly az UNESCO kulturálisörökség-jegyzékébe is felvett hagyományos szüreti bált, mulatságot.

Lennert Tímea műsorvezető a szép számú közönséget köszöntve örömmel konstatálta, hogy ennyi gyermek és fiatal (mintegy 50 pár) magáénak érzi a doroszlói népviseletet és népi táncokat. Valamennyi tánccsoport bemutatkozott, a talpalávalót a Csernicsek József által vezetett fúvószenekar szolgáltatta.
Először leánytáncokat láthattunk, majd a legkisebbek következtek a Mulassunk együtt című összeállítással. A középső csoport — Csernicsek Gyöngyi koreográfiájában — doroszlói táncokat mutatott be. A legkisebbek és a középső korosztály jogot szerzett arra, hogy a jövő hét végén Verbászon fellépjen a hagyományápoló fesztiválon.
Az ifjúsági csoport Király Szilárd vezetésével Vasárnapi táncmulatság címmel mutatott be táncot. A táncegyüttesek fellépését követően kezdődött az össztánc, majd szőlő- és egyéb „lopás” következett. Akiket rajtakaptak a „csőszlegények”, azokat a bál bírónéjához és bírójához, nevezetesen Gellér Enikőhöz és Király Szilárdhoz vezették, „fogdá”-ba kerültek, és csak a kirótt büntetés kifizetése után szabadulhattak ki onnan.
A műsor végén Király Szilárd csoportvezető köszönetet mondott a déd- és nagymamáknak, s nem utolsósorban az édesanyáknak, akik pénzt és időt nem sajnálva dolgoznak azon, hogy a  Gyöngyösbokréta együttes ruházatának elkészítésével megőrizzék e a gyönyörű hagyományt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..