home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Sikeres diákszínjátszók
(T. T.)
2009.12.23.
LXIV. évf. 51. szám
Sikeres diákszínjátszók

Az első díjas Elveszett mosolyA horgosi Október 10. Általános Iskola szervezésében, a magyarországi Oktatási és Kulturális Minisztérium, Magyarkanizsa község, a magyarkanizsai Pedagógus Egyesület és a horgosi helyi közösség támogatásával került sor az V. Diákszínjátszó Fesztiválra, melynek...

Az első díjas Elveszett mosoly

A horgosi Október 10. Általános Iskola szervezésében, a magyarországi Oktatási és Kulturális Minisztérium, Magyarkanizsa község, a magyarkanizsai Pedagógus Egyesület és a horgosi helyi közösség támogatásával került sor az V. Diákszínjátszó Fesztiválra, melynek a horgosi Bartók Béla Közművelődési Egyesület adott otthont. Kiss-Iván Anna, a rendezvény főszervezője lapunknak elmondta, hogy a fesztivált immár ötödik alkalommal támogatja a magyarországi Oktatási és Kulturális Minisztérium. Ez azt tanúsítja, hogy az esemény jelentős rangot vívott ki magának, s egyre népszerűbbé válik a diákok és a felkészítő tanárok körében egyaránt.
- A gyermekek bemutatkozási lehetőséget kapnak, s az sem mellékes, hogy a legjobb előadás jogot szerez a ferencvárosi Színjátékforgó című rendezvényen való részvételre. Úgy tapasztalom, hogy a rendezvény egyre nagyobb lendületet kap, és ez a jövő szempontjából bizakodással tölt el - mondta Kiss-Iván Anna.
A horgosi Bartók Béla Közművelődési Egyesület nagytermét megtöltő közönséget - köztük dr. Josip Lepešt, Magyarkanizsa község oktatási tanácsosát - Goran Nikičić, a helybeli Október 10. iskola igazgatója üdvözölte, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon támogatták e rendezvényt. A röpke köszöntő után a horgosi 8/3 színjátszó csoportja lépett színre A szél mennyasszonya című szerelmes történet előadásával, majd a kispiaci iskola felsősei a Köd előttem, köd utánam című darabot mutatták be a lelkes közönségnek. Az oromhegyesi Start Dust csoport Idővarázs című produkciója a diákok mindennapi életébe nyújtott bepillantást, a horgosi Pöttömszínpadnak Az elveszett mosoly című mesefeldolgozásából pedig megtudtuk, hova is tűnt a szépséges királykisasszony mosolya. Társadalmunk néhány visszásságára mutattak rá rekeszizom-szaggató humorérzékkel a horgosi iskola 7/1 osztályosai, akik szerb nyelven adták elő A szerbiai nemzeti park című darabot, majd a délelőtti műsort a bácskossuthfalvi idősebb Kovács Gyula Általános Iskola színjátszó csoportja zárta Mikszáth Kálmán: A kút titka című előadásával.
Az ebédszünet után a torontálvásárhelyi Manók csoportja Kata és a hét törpe meséjét mutatta be, majd a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj iskola 5. osztályosainak a szerb nyelvű előadása következett Nem könnyű a Télapónak címmel. A színvonalas megmérettetés a kispiaci Rosszcsontok A kiskondás című mesefeldolgozásával zárult.
A zsűrinek - Mess Attilának, a szabadkai Népszínház színművészének, a lendvai Carpe Diem gyermekszínjátszó csoport vezetőjének és Greguss Zalánnak, a szabadkai Népkör MMK keretében működő Fabula Rasa gyermekszínjátszó csoport vezetőjének, rendezőjének - csöppet sem volt könnyű dolga, de végül hosszas tanácskozás után meghozták döntésüket. Az első díjat Az elveszett mosoly című előadás kapta a horgosi Pöttömszínpad előadásában, így ez a csapat jutottak tovább a ferencvárosi fesztiválra. A legjobb női szereplőnek Németh Tamarát (Az elveszett mosoly), a legjobb fiúszereplőnek a kispiaci Teleki Gábort (A kiskondás), a legjobb csoportmunkának pedig A kiskondás című darabot választották. A legjobb színészi alakításért járó különdíjat Luka Bucić kapta a Szerbiai nemzeti park című produkcióban nyújtott teljesítményéért, és az előadás különdíjban is részesült.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..