home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Semmelweis Ignác igaz története a Dunán
MTVA
2022.06.29.
LXXVII. évf. 26. szám
Semmelweis Ignác igaz története a Dunán

Az anyák megmentőjének viszontagságos életéről és pályájáról készült 2014-es ismeretterjesztő filmet Semmelweis-napon, július 1-jén tűzi műsorára a csatorna. Semmelweis visszaemlékezéseit Haumann Péter felejthetetlen hangján  ismerhetik meg a nézők. A film a vetítés után hét napig megtekinthető a Médiaklikken!

Feltárt és tudományosan igazolt tények alapján rekonstruálja Semmelweis korszakalkotó felfedezésének körülményeit, valamint emberi és szakmai meg nem értettségének és korai halálának okait Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története című film.

A Haumann Péter közreműködésével készült alkotás reklám és megszakítás nélkül, július 1-jén, az orvos zseni születésének évfordulóján 14:20-tól tekinthető meg a Dunán. Az adásba kerülés után a film újranézhető a közmédia digitális gyűjteményében, a mediaklikk.hu oldalon, ahol több száz film, műsor és podcast-adás ingyenesen elérhető.

Egész nyáron a hazai filmgyártás legjava a Dunán! 

Fel a fejjel 07.02., (13:55)

Egy pikoló világos - 07.10., (14:20)

Alfa Rómeó és Júlia - 07.17., (14:05)

Ez történt Budapesten - 07.24., (14:15)

A Hídember - 07.30., (14:25)

A mellékelt fotón 1861-ben készült felvétel Semmelweis Ignác Fülöp szülészorvosról. A reprodukció 1968-ban készült. MTI Fotó: Reprodukció

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..