home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Semjén Zsolt: az igazi teljesítmény megmarad és nemzetmegtartó erőt jelent
2023.03.15.
LXXVIII. évf. 11. szám
Semjén Zsolt: az igazi teljesítmény megmarad és nemzetmegtartó erőt jelent

Sok minden változik, eltűnik nyom nélkül, de az igazi teljesítmény megmarad és ezáltal nemzetmegtartó erőt jelent – mondta Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a március 15-i állami kitüntetések átadásán, Budapesten.

A miniszterelnök-helyettes kiemelte: ahhoz, hogy egy nemzet szeresse önmagát, először ismernie kell azokat a nagyszerű teljesítményeket, amelyekre büszke lehet. Ez a büszkeség jelenti a megtartó erőt, amely egy létszámában kis nép számára létfontosságú. Minden tagjában éljen ott a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni – hangsúlyozta.

Rámutatott: a büszkeség tudata akkor és csak akkor élhet a nemzet tagjaiban, ha nem csupán a történelemben lévő nagyjaink életpéldája és életműve jelenti a megtartó erőt, hanem a jelenben is vannak olyan életművek és életpéldák, amelyek ezt a megtartó erőt jelentik a számunkra.

Az ünnepségen Semjén Zsolt a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket – a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt – nyújtott át.

Forrás: MTI

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..