home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Selyembalzsam — avagy a titok a természetben rejlik
Martinek Imre
2019.07.05.
LXXIV. évf. 27. szám
Selyembalzsam — avagy a titok a természetben rejlik

Budapesti tudósítónktól

Ez év májusának végén zárult le a dm dmStart! néven meghirdetett termékpályázata, melynek célja az újonnan induló magyar vállalkozások felkarolása volt, illetve még több izgalmas, innovatív, fenntartható termék felkínálása a vásárlóknak.

A pályázat eredményeként már az idei esztendő idusától indítva, fokozatosan 14 magyarországi vállalat termékei válnak elérhetővé a drogériában. Mint megtudtuk, a cégek bio- és konvencionális élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási-vegyi áru termékkategóriában méredzkedhettek meg, a kétfordulós pályázatra pedig összesen 83 benyújtás érkezett. Ezeket szakmai zsűri bírálta el, majd az általuk kiválasztott cégeknek lehetőségük volt egy személyes találkozón is bemutatni termékeiket.

Az elbírálásnál figyelembe vették a termék innovatív jellegét, a dm-vásárlók igényeit, a termékek piacképességét és a fenntarthatósági szempontokat. – olvashattuk a dm májusi sajtóközleményében. Miképpen azt is, hogy az első ízben meghirdetett dmStart! pályázaton nyertes termékek egy része olyan innovatív technológiával készül, amely során nem, vagy kisebb mértékben szennyezik Földünket, mint a hagyományos eljárással készült társaik. Több termék csomagolása újrahasznosított anyagból készült, vagy visszavezethető a gazdasági körforgásba. De olyan cég is díjazást kapott, ahol, magát a terméket állítják elő újrahasznosított anyagból. A kozmetikai termékek magas minőségű természetes alapanyagokból, többnyire kézzel készített technológiával készülnek. A nyertes vállalatok kivétel nélkül hazai vállalkozások, így a szállítás során sem kerül annyi káros anyag a levegőbe.

Külön örömünkre szolgál, hogy a nyertes pályázók között – és ezt már mi tesszük hozzá, kissé elfogult hazabeszéléssel!, az Officina Merta márkát is fellelhetjük. Annál is inkább, mivel a vállalkozás motorjának is bátran nevezhető Merta Judit vajdasági származású fiatal hölgy. Gimnáziumi osztálytársnőm Újvidékről, akivel kereken egy hónappal ezelőtt kezdtük meg a kilátásba helyezett interjús találkozásunk és beszélgetésünk időpontja, illetve helyszíne körüli egyeztetéseket. Az elképzelés végül július 5-én valósult meg. Budapesten. A Bakáts tér vonzáskörében. Találkozónk lenyomatának publikusságáig Juditék vállalkozásának reklámszövegéből idézünk. Természetesen, engedélyével.

„Az Officina Merta egy magyar gyógyszerészek által megálmodott márka, amely a napjainkra feledésbe merült, természetes gyógymódokat csempészi vissza a mindennapi bőrápolásba. Nagymamáink féltve őrzött titkait a legmodernebb eljárásokkal ötvözve olyan kiváló minőségű, natúr és bőrbarát termékeket alkottunk, amelyek napról napra hatékonyan segítenek a bőr természetes szépségének megőrzésében vagy helyreállításában. Másfél évvel ezelőtt megnyitottuk első üzletünket Vácon, egy apró szigetet a rohanó világban, ahova betérve elmerülhetünk a bájos békeidők hangulatában és a természet csodálatos gyógyító erejében. Méhviaszból, propoliszból és olívaolajból készített természetes balzsam, kellemes levendula és méz illattal – gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló, nyugtató hatással.”

Külső hivatkozások: www.selyembalzsam.hu és https://marieclaire.hu/…/palyagyoztes-magyar-kozmetikumok-…/


A fotók a riportalany szellemi tulajdonát képezik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..